Vordingborg Havns kunder kom helt tæt på brobyggeri

af | 8. jun 2023 | Erhvervsnyheder, Vordingborg Havn

Solen stod højt på himlen og præsenterede Vordindborg Havn fra sin bedste side, da den tidligere på måneden havde besøg af kunder og samarbejdspartnere på sejltur. Flere af Vordingborg Havns kunder blev sejlet ud for at opleve byggeriet af den nye Storstrømsbro på tætteste hold.

Ifølge havnedirektør Jan-Jaap Cramer er der god grund til at invitere Vordingborg Havns kunder og samarbejdspartnere til kundedag.

”Vi sætter meget pris på vores kunder, fordi det er dem, der er med til at udvikle vores havn i den rigtige retning. Vi kan facilitere infrastruktur, men det vores kunder, der i sidste ende skal sørge for aktiviteten. Og kundedagen er sådan en dag, hvor vi kan snakke med dem og høre om, hvordan de har det, og hvilke forventninger de har til fremtiden,” siger Jan-Jaap Cramer.

Under arrangementet kunne havnedirektøren fortælle, at der er mange spændende udviklingsprojekter i gang på Vordingborg Havn. Blandt andet er udviklingen af en ny havnekaj i gang med at blive behandlet i kommunalbestyrelsen.

Derudover kunne Jan-Jaap Cramer berette om rekordår i godsomsætning.

”Men det, der er vigtigst for vores kommune, er, at vi skaber nogle nye og spændende arbejdspladser. Der ligger også andre spændende projekter i fremtiden, så vi kan tiltrække flere virksomheder til vores kommune.”

“Vi sætter meget pris på vores kunder, fordi det er dem, der er med til at udvikle vores havn i den rigtige retning.”

Jan-Jaap Cramer, havnedirektør | Vordingborg Havn

Plant Manager for Arcadia eFuels Martin Nielsen er blandt Vordingborg Havns kunder. Her taler han med havnedirektør Jan-Jaap Cramer.

Stort byggeri

Med på sejlturen ud til byggeriet af den nye Storstrømsbro var blandt andre Mikkel Kiil Sjølin og Peter Stabell, der er bag det kommende Vordingborg Biofuel. Martin Nielsen og Louisa Colombo fra Arcadia eFuels var også med på turen. Begge virksomheder har til hensigt at etablere sig i Vordingborg Kommune og blive en del af Vordingborg Havns kunder.

Vejdirektoratet havde sendt projektleder Ulrik Blindum med på turen for at fortælle om bygggeriet af den nye bro. Her kunne han vise, hvordan den nye Storstrømsbro begynder at tegne sig. Den femte brodrager, af i alt 44, var netop blevet hejst inden havnens kunder og samarbejdspartnere kom på besøg.

Entreprenørfirmaet SBJV er involveret i konstruktionen af broen fra begge kyster, hvilket betyder, at der nu er tre brosektioner i umiddelbar nærhed af Falster og to ved Masnedø.

Derudover kom de besøgende helt tæt på byggeriets heboni, der kan løfte op mod 800 tons.

”Den kan simpelthen lige tage hele den der i en omgang. Og det giver jo selvfølgelig den fordel, at man ikke skal ligge og sejle ud med alle mulige elementer,” sagde Ulrik Blindum under sejladsen.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev