Vigtigt at vi handler smidigt og hurtigt

af | 6. apr 2022 | Arbejdskraft, Erhvervsnyheder, Internationalt

Bolette Christensen – KOMMENTAR: Danmark – og dermed os alle – står overfor en kolossal opgave i de kommende måneder med at tage godt imod tusindvis af fordrevne ukrainere. Der forventes op imod 100.000 ukrainske flygtninge til landet, og der skal findes bolig, skole og job.

Bolette Christensen

Det er en opgave, som erhvervslivet skal være parate til at løfte. Business Vordingborg arbejder sammen med kommunens Ukraine taskforce og jobcenteret for at løse opgaven så godt som muligt.

I denne ekstraordinære situation med krig i Europa og millioner på flugt skal vi alle træde til og hjælpe.

Det gør virksomhederne gerne.

Men det kræver at love, regler og især administrationen ikke står i vejen for at de fordrevne ukrainere hurtigt kan komme i job.

Vores beskæftigelsessystem er ikke er skabt til hurtigt at tage imod tusindvis af ukrainske flygtninge, og derfor vil jeg opfordre til at rigide regler fjernes for at hjælpe ukrainere nemmere i arbejde.

“Vi har brug for mindre bureaukrati for at kunne løse opgaven så godt som muligt, og derfor er det afgørende at vi fjerner bureaukratiske regler og procedurer.”

Direktør Bolette Christensen | Business Vordingborg

Sørg for at der er en effektiv sagsbehandling af opholdstilladelser for eksempel ved at etablere en fast track ordning for ukrainere med job på hånden.

Afklar ukraineres kompetencer hurtigt, sørg for hurtigt jobmatch og sæt turbo på processen med at få skattekort og NemKonto, så de ukrainske flygtninge let kan træde ind på det danske arbejdsmarked.

Det er helt centralt, at der bruges mindst mulig tid på administrative processer med opholdstilladelse, skattekort og så videre. Samtidig skal vi have gennemført en hurtig og struktureret afklaring af, hvad den enkelte kan.

Det er afgørende med en dialog mellem virksomheder og kommunen for at sikre et effektivt samarbejde om at løse denne store og vigtige opgave.

Derfor skal virksomheder også melde klart ud hvilke ledige job de har og hvilke kvalifikationer de efterspørger.

Opgaven er kolossal – og kun sammen kan vi løfte den.

Bolette Christensen

Direktør, Business Vordingborg

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev