Fælles opråb: Vigtigt at vi handler lokalt

af | 24. nov 2022 | Detail, Erhvervsnyheder

Debatindlæg: Denne jul er det vigtigere end nogensinde før, at du tager et aktivt valg når du køber julegaver eller tager på jagt efter gode udsalgstilbud på Black Friday udsalget; Det er vigtigt at vi handler lokalt.

Algade i Vordingborg

Det er dit frie valg, hvor du handler. Men her kommer en klar opfordring:

Når du i den kommende tid skal handle under Black Friday udsalget eller købe julegaver, så køb lokalt. Handl lokalt og dermed støtter du den lokale detailhandel, der har det rigtig svært i øjeblikket.

De første butikker er bukket under og det er nu vi som borgere og forbrugere har mulighed for at hjælpe.

Det har vi gjort før, da det gjaldt. Det var under nedlukningerne under Corona pandemien, hvor vi var gode til at støtte de lokale butikker og restauranter, som blev hårdt ramt af den lange pandemi.

Det der nu skulle have været en god og hyggelig tid med fokus på julen er blevet til en udfordrende tid for kommunens detailhandel.

En voldsom cocktail af tilbagebetaling af Corona-lån, inflation med skyhøje priser, energikrise med alt for dyre el- og varmeregninger og faldende forbrug har sat de lokale butikker og forretninger under et hårdt pres.

Butikkerne håber på en god julehandel den kommende måned, da det kan bringe dem igennem en meget hård tid.

Vi er alle udfordret på økonomien lige nu, men hermed en opfordring til at støtte dine lokale butikker og restauranter med det du kan.

Køb dine Black Friday tilbud i din lokale by. Køb dine julegaver lokalt. Det er afgørende, at vi står sammen og handler lokalt.

Det er lige her og nu, at butikker og restauranter har brug for, at du lokalt giver lidt ekstra, så de op til årsskiftet kan betale deres Corona-lån samt betale de meget høje el- og varmeregninger i deres butikker.

“Køb dine Black Friday tilbud i din lokale by. Køb dine julegaver lokalt. Handl lokalt.”

Taskforce dannet

Business Vordingborg har i samarbejde med handelsstandsforeningerne, Vordingborg Erhvervsforening, banker, revisorer og jobcenteret dannet en taskforce, der følger situationen tæt. Fordi vi skal handle nu.

Vi har alle et frit valg – I år er det vigtigere end nogensinde før, at vi vælger rigtigt.

Vi opfordrer til at vi alle støtter det lokale handelsliv her op til jul. Det er vigtigt for vores byer, at vi også har lokale butikker i de kommende år.

Debatindlæg af:

Direktør Bolette Christensen, Business Vordingborg

Formand Jacob Møller, Vordingborg Erhvervsforening

Formand Tina Olsen, Møn Handelsstandsforening

Formand Henrik Westergaard, Præstø Handel & Erhverv

Formand Charlotte Stage, Bycentrum Vordingborg

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev