Venstre formand ser stort potentiale i Klintholm Havn

af | 20. sep 2021 | Baltic Sea Offshore Hub, Erhvervsnyheder, Klintholm Havn

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen var fredag på besøg på Klintholm Havn – inviteret af Venstre i Vordingborg kommune.

Jakob Ellemann-Jensen besøger Klintholm Havn sammen med folk fra henholdsvis Business Vordingborg og Vordingborg Kommune

(Fra venstre ses: Morten Skouboe, Operations Manager, Vattenfall – Jakob Ellemann-Jensen, Karina Fromberg, Anne-Marie Jacobsen og erhvervsudviklingschef Thorsten Gregersen fra Vordingborg Erhverv)

Vindmølleopertøren Vattenfall lagde hus til besøget, der handlede om havvindmøller og grøn omstilling.

Det var Venstres lokale afdeling i  Vordingborg Kommune, der havde inviteret Jakob Ellemann-Jensen til Klintholm Havn, hvor han mødtes med Venstres byrådsmedlemmer og kandidater ved det kommende kommunalvalg. Han var i selskab med Jacob Jensen, der er medlem af Folketinget samt regionsrådet i Region Sjælland for Venstre.

Daglig leder af Vattenfalls aktiviteter på Klintholm Havn Morten Skouboe bød velkommen med en obligatorisk sikkerhedsinstruktion inden han fortalte om driften af Skandinaviens største havvindmøllepark på Kriegers Flak i Østersøen.

Jakob Ellemann-Jensen sagde i et interview med Vordingborg Erhverv bagefter:

 “Ambitionerne fejler ikke noget og det gør planerne heller ikke. Jeg synes, at det at man siger at man kan skabe arbejdspladser for dygtige og driftige mennesker i en del af landet, hvor job måske ikke lige hænger på træerne – det tjener al ære og respekt. Og jeg synes der er et potentiale i det her – det må jeg sige!,” siger Jakob Ellemann-Jensen, formand for Venstre.

Vordingborg Erhverv var inviteret med til mødet for at orientere om udviklingen af Klintholm Havn som servicehavn for havvindmølleparkerne i Østersøen. Erhvervsudviklingschef Thorsten Gregersen understregede i sit oplæg, at der er brug for flere havvindmøller i Østersøen og at det er oplagt at tage ledige områder i brug hurtigst muligt.

“Kriegers Flak Nord og Syd. De ligger herude og det er faktisk bare at trykke på knappen og sætte det igang,” sagde Thorsten Gregersen direkte henvendt til Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen.

Venstres formand er enig i at der mangler grøn strøm for at Danmark kan leve op til målsætningen om 70% CO2 reduktion i 2030.

“Vi skal jo have endnu mere grøn strøm. Kriegers Flak er bestemt et skridt på vejen – et nødvendigt skridt på vejen. Vi skal længere hvis vi skal nå vores målsætning – og det skal vi,” siger Jakob Ellemann-Jensen.

Der var opbakning fra Venstres formand til Vordingborg kommunes ambitiøse planer om at udvikle Klintholm havn til servicecenter for havvindmøllerne i Østersøen.

“Det vi fremfor alt skal gøre er at sætte ordentligt gang i den grønne omstilling. Vi ved at den grønne omstilling den kommer ikke af sig selv og vi ved også at den ikke kommer gratis. Og derfor skal vi prioritere midlerne til det. Noget af det vi skal prioritere er selvfølgelig vindenergien og det er noget der vil falde tilbage til et område som Klintholm Havn,” siger Jakob Ellemann-Jensen.

Se reportage og interview med Jakob Ellemann-Jensen

Denne artikel er skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Søren Knudsen

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev