Velkommen til Nature Energy

af | 28. apr 2022 | Erhvervsnyheder, Grøn omstilling

Den grønne omstilling bliver for alvor synlig nu. I Køng er den meget konkret, nu hvor biogasanlægget fra Nature Energy er ved at være færdigt. Grøn og bæredygtig biogas strømmer allerede med hast ud i det der hidtil har været kendt som naturgasnettet. Velkommen til Nature Energy.

Køng Biogas

“Velkommen til Nature Energy til Vordingborg kommune.”

Direktør Bolette Christensen | Business Vordingborg

Velkommen til Nature Energy. Den Grønne energisektor er en vækst industri vi ikke har set magen til i mange år. Vind, sol og biogas er alle tre store sektorer, der i de kommende år vil skabe mange arbejdspladser i Vordingborg kommune.

Til gavn for klimaet og til fordel for velfærden i kommune.

Vi skal i fremtiden se den grønne energiproduktion – hvad enten det er sol, vind, biogas eller power-to-x – som en helt ny grøn industri med et meget stort vækstpotentiale.

Det er en industri, der kræver plads.

Vordingborg kommune har været på forkant hidtil. Det var derfor milliardkoncernen Nature Energy valgte Køng til deres første anlæg på Sjælland. Området var allerede udpeget som område til biogasproduktion og derfor meget oplagt at placere sig der.

400 hektar er udlagt til solceller, og her er de store spillere Better Energy og Begreen i fuld gang med to meget store soldrevne ”kraftværker”.

Vi skal blive på denne forkant og sørge for at holde førerpositionen og være en attraktiv kommune for de nye energivirksomheder at etablere sig i.

Administrerende direktør i Business Vordingborg Bolette Christensen

Dette er en kommentar skrevet af Bolette Christensen, direktør for Business Vordingborg.

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev