Stor fremgang i erhvervsvenlighed

af | 7. sep 2022 | Erhvervsnyheder

Vordingborg kommune har stor fremgang i erhvervsvenlighed og går 28 pladser frem, og opnår en 55. plads på listen over erhvervsvenlige kommuner i Danmark.

Vordingborg kommune er højdespringer i 2022 udgaven af Dansk Industris måling af hvilke kommuner, der er de mest erhvervsvenlige.

Det viser DIs årlige måling af kommunernes erhvervsvenlighed, der blev offentliggjort tirsdag. Det er 13. gang undersøgelsen gennemføres.

Vordingborg kommune forbedrer sig 28 pladser i forhold til 2021 undersøgelsen og det er kommunens hidtil bedste placering i alle de år, DI har lavet undersøgelsen.

Fremgangen på 28 pladser er det næsthøjeste fremgang blandt alle de deltagende kommuner.

”Det er en virkelig god nyhed, og jeg er glad for at erhvervslivet kvitterer positivt for det konstruktive samarbejde, der har været mellem kommunen og erhvervslivet gennem det seneste år. Der er arbejdet hårdt på at forbedre erhvervsvenligheden, og det er helt fortjent, at vi allerede nu ser en klar forbedring,” siger Jacob Møller, formand for Vordingborg Erhvervsforening.

Vordingborg placerer sig som 9. bedste kommune i Region Sjælland. Mest erhvervsvenlige kommune er Ringsted, der er nummer 32 på listen. Næstved er nummer 49, mens Guldborgsund er nummer 46.

Efter en lang årrække med placeringer langt nede på listen over erhvervsvenlige kommuner er Vordingborg kommune rykket markant op på listen, og det er første skridt af mange mod toppen ifølge Vordingborg Erhvervsforening.

”Vi arbejder tæt sammen med kommunen om en fælles erhvervsmasterplan. Det særlige opgaveudvalg med erhvervsfolk og politikere har for kort tid siden efter grundigt arbejde afleveret deres forslag til en fælles Erhvervsmasterplan til Kommunalbestyrelsen, og jeg ser frem til at den bliver vedtaget og vi i samarbejde kan sætte gang i arbejdet, der skal skabe yderligere vækst og udvikling i kommunen,” siger Jacob Møller.

Bolette Christensen Business Vordingborg

“Stemningen er vendt og er klart positiv på stort set alle parametre.”

Direktør Bolette Christensen | Business Vordingborg

Rigtig god nyhed

Den gode placering bliver også godt modtaget af Bolette Christensen, direktør for Business Vordingborg:

“Det er en rigtig god nyhed for såvel kommune som erhvervsliv. Stemningen er vendt og er klart positiv på stort set alle parametre og Vordingborg kommune er klart blevet mere erhvervsvenlig. Der er en god og konstruktiv dialog mellem virksomheder og kommune og det giver gode muligheder for at skabe mere vækst og flere arbejdspladser. Vi kan i DI’s undersøgelse konstatere, at det især er på den grønne udvikling at Vordingborg kommune springer markant op ad listen, og det viser hvor stort et potentiale for vækst, der er i den grønne omstilling. Den grønne omstilling er i gang og det går hurtigt. Det kræver handling og investeringer,” siger Bolette Christensen.

Borgmester i Vordingborg Kommune Mikael Smed

”En fantastisk god og velfortjent nyhed for hele Vordingborg Kommune” var den første reaktion fra borgmester Mikael Smed, da han modtog beskeden om, at Vordingborg Kommune i år er sprunget hele 28 pladser frem i DI’s årlige erhvervsklimaundersøgelse.

Borgmester Mikael Smed hæfter sig især ved, at de lokale virksomheders overordnede tilfredshed med kommunen er blevet væsentligt forbedret det sidste år. Der er fremgang i erhvervsvenlighed.

”Jeg kan se, at de 59 lokale virksomheder, som har besvaret DI’s undersøgelse i år, giver udtryk for at de generelt er tilfredse med kommunens erhvervsvenlighed på tværs af vores mange forskellige fagområder. Det er godt at se, at de forskellige erhvervsrettede indsatser, som vi har sat i gang det seneste år bliver bemærket og værdsat. Det er også mit indtryk, når jeg er ude blandt vores mange lokale virksomheder, at de generelt er godt tilfredse med samarbejdet med kommunen” siger Mikael Smed.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev