Rådhusbyggeri – Hjælp til lokale virksomheder

af | 22. nov 2021 | Bygge og Anlæg, Erhvervsnyheder

Byggeriet af Vordingborg Kommunes nye rådhus går for alvor i gang til næste år, og hovedentreprenøren GVL er i fuld gang med at finde lokale bygge- og anlægsvirksomheder, der vil med på det store byggeprojekt som underentreprenører.

Konstruktion af nyt rådhus i Vordingborg Kommune

(De første jordarbejder er i gang der hvor Vordingborg Kommunes nye rådhus skal ligge.) 

Derfor kommer Vordingborg Erhverv nu de lokale bygge- og anlægsvirksomheder til hjælp med støtte til de virksomheder der vil byde ind som underentreprenører på rådhusbyggeriet.

”Det kan være en stor udfordring for en bygge- og anlægsvirksomhed at byde ind på et så stort byggeri, og derfor har vi udviklet en økonomisk og rådgivningsmæssig hjælpepakke til virksomheder i Vordingborg kommune, der gerne vil være med til at bygge det nye rådhus,” siger erhvervsudviklingschef Thorsten Gregersen, Vordingborg Erhverv.

Vordingborg Erhverv har udarbejdet en konkret og kontant støtteordning til lokale virksomheder i Vordingborg kommune, der vil byde på underentrepriser på rådhusbyggeriet i Vordingborg.

For at komme i betragtning til støtteordningen skal virksomheden leve op til følgende:

 • Virksomheden skal have registreret hovedsæde i Vordingborg Kommune
 • Virksomheden skal have relevant erfaring indenfor fagområdet
 • Virksomheden skal have en fornuftig økonomi, og ikke være lukningstruet
 • Virksomheden må ikke have forfalden gæld til det offentlige
 • Virksomheden skal godkendes af Vordingborg Erhverv til at få støtten
 • Aftalesum på underentreprisen er mindst 500.000 kroner

”Vi vil gerne rådgive og hjælpe virksomhederne til at være så professionelle som muligt i forhold til aftalerne, de indgår med hovedentreprenøren. Blandt andet gennem rådgivning, så de er klar over hvilke aftaler de indgår for at undgå misforståelser eller i værste fald tvister, der kan ende i en retssag,” siger Thorsten Gregersen.

Hjælpepakken består af en gennemgang af kontraktmaterialet sammen med en advokat med stor erfaring med byggerier samt støtte til advokatbistand, hvis der indgås en endelig entrepriseaftale.

Det er en erfaren entrepriseadvokat, der bliver stillet til rådighed for de virksomheder, der gerne vil byde ind som underentreprenør. Det er Lundgrens Advokatpartnerselskab, der har stor erfaring og kender til store byggeopgaver som rådhusbyggeriet med alle de faldgruber, der kan være for en mindre håndværksvirksomhed.

Hvis du er interesseret i at høre mere eller få del i hjælpepakken, så henvend dig til Thorsten Gregersen, erhvervsudviklingschef Vordingborg Erhverv.

Byggeplads Rådhus Vordingborg

Pakken består af:

 • Vordingborg Erhverv får gennemgået det generelle kontraktgrundlag hos Lundgrens Advokatpartnerselskab. Virksomheden kan efterfølgende få gennemgået den specifikke aftale mellem virksomheden og hovedentreprenøren.
 • Vordingborg Erhverv betaler for advokatens gennemgang af det generelle grundlag.
 • Vordingborg Erhverv støtter omkostningen til den specifikke advokatrådgivning med kr. 5.000, eks. moms.
 • Virksomheden skal være godkendt til ovenstående assistance før arbejdet kan sættes i gang. Støtten udbetales fra Vordingborg Erhverv, når det er dokumenteret, at regningen hos advokaten er betalt.
 • Der er i alt en pulje på kr. 50.000 eks. moms til ovenstående assistance.

Denne artikel er skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Søren Knudsen

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev