Politikere og erhvervsfolk sammen i erhvervsudvalg

af | 7. dec 2021 | Erhvervsnyheder

Vordingborg Kommune har med den nye kommunalbestyrelse fået et nyt Erhvervsudvalg, der både består af politikere og erhvervsfolk. Det er et såkaldt §17.4 opgaveudvalg. Det bliver den nyvalgte konservative Jesper Adler, der bliver formand for det nye erhvervsudvalg i Vordingborg Kommune.

Jesper Adler, Konservative Folkeparti

Hans vision med udvalgets arbejde er klar:

“Det er vigtigt at vi signalerer overfor vores omverden at vi har et Erhvervsudvalg i Vordingborg kommune. For så ved virksomheder i vores kommune eller virksomheder udenfor kommunen som kunne tænke sig at placere sig i kommunen at vi tager erhverv seriøst,” siger Jesper Adler, formand for Erhvervsudvalget.

Erhvervsudvalget er et såkaldt §17.4 opgaveudvalg, og det betyder at udvalget dels består af politikere fra kommunalbestyrelsen og dels eksterne medlemmer fra erhvervslivet.

Mikael Smed Borgmester i Vordingborg kommune

For Mikael Smed – der fik fire år mere som Vordingborg Kommunes borgmester – er Erhvervsudvalget en ny start på et endnu bedre og tættere samarbejde mellem kommune og erhvervsliv.

“Jeg håber vi får et bedre og reelt samarbejde mellem kommune og erhvervsliv om konkrete tiltag, der reelt kan rykke for Vordingborg Kommune og Vordingborg kommunes virksomheder. Det er mit håb og ønske at vi med Erhvervsudvalget kan gøre det og at vi kan få konkrete tiltag i det første halvår, som vi efterfølgende kan implementere, ” siger Mikael Smed, borgmester og socialdemokrat.

Her fortæller Jesper Adler fra de konservative og Mikael Smed, socialdemokratisk borgmester mere om planen for Erhvervsudvalget

 

Erhvevsmasterplan i fokus

Udvalget skal som første opgave arbejde med at det ideoplæg til Erhvervsmasterplan for Vordingborg Kommune, der blev præsenteret i oktober måned.

Når der er nogen der har brugt som meget tid på at lave analyser skal vi så ikke sige at det er noget vi kan tage direkte og omsætte det til realpolitik. Der er i ideoplægget en masse konkrete anvisninger til hvordan vi kan skabe bosætning, arbejdspladser og aktiveret arbejdsstyrken og en række andre ting. Det skal vi tage som en gave og bruge i vores arbejde. Den giver os et godt afsæt til at vi kan gøre et godt stykke arbejde, ” siger Jesper Adler, formand for Erhvervsudvalget.

Borgmester Mikael Smed ser frem til arbejdet i udvalget og for ham er det vigtigt at der hurtigt bliver taget stilling til hvordan der skal arbejdes videre med de anbefalinger, der er i Ideoplægget til Erhvervsmasterplan for Vordingborg Kommune. Oplægget blev præsenteret på en erhvervskonference i oktober måned.

“Step 1 for udvalget er at få sat sig ned og fundet ud af hvordan vi arbejder med de her input fra ideoplægget til Erhvervsmasterplanen samt hvordan prioriterer vi dem og hvilke er de aller vigtigste for udviklingen i erhvervslivet og kommunen. Hvordan skal det finansieres og hvordan kommer vi videre. Sådan at når vi når sommerferien har vi de første 3 til 4 skridt på plads,” siger Mikael Smed, borgmester Vordingborg Kommune.

Se interview om arbejdet med Erhvervsmasterplanen

Her kan du se uddybende interview med den konservative Jesper Adler, der er formand for Erhvervsudvalget og den socialdemokratiske borgmester Mikael Smed.

Erhvervsmasterplan 2030

Her er ideoplægget til Erhvervsmasterplan 2030, som Vordingborg Erhvervsforening og Vordingborg Kommune har udarbejdet i fællesskab.

Læs Ideoplægget til Erhvervsmasterplanen.

Download Ideoplægget til Erhvervsmasterplan 2030 her

Download analysen fra IRIS her

Download præsentation af Ideoplægget til Erhvervsmasterplanen her 

Denne artikel er skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Søren Knudsen

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev