Nyt samarbejde viser interesse for Krigers Flak II

af | 29. sep 2023 | Erhvervsnyheder, Grøn omstilling

Der begynder at blive etableret interesse for det kommende udbud af havvindmølleparken Kriegers Flak II ud for Møns Klint.

Energi- og fibernetkoncernen Andel og kapitalforvalteren Copenhagen Infrastructure Partners indgår nemlig nu et tæt samarbejde om bud på havvindmøllepark ved Kriegers Flak II i Østersøen, oplyser de i en pressemeddelelse.

De vil desuden også samarbejde om at byde på Hesselø Havvindmøllepark i Kattegat nord for Sjælland.

Både Hesselø og Kriegers Flak II kommer i udbud på baggrund af en politisk aftale tidligere på året. Aftalen skabte grundlaget for den hidtil største danske udbygning af offshore-vind på historiske 9 gigawatt.

”Det er glædeligt, at vi allerede nu ser interesse for Kriegers Flak II. Den nuværende havvindmøllepark ved Kriegers Flak har været med til skabe grundlaget for yderligere erhvervsaktivitet inden for den grønne omstilling i Vordingborg Kommune. Derudover har Kriegers Flak været med til at etablere Klintholm Havn som en yderst velfungerende off-shore servicehavn. Den udvikling, håber vi, vil fortsætte med Kriegers Flak II. Hvis der kommer flere operatører til Klintholm Havn i forbindelse med det kommende udbud, vil det skabe grundlag for flere specialiserede underleverandører og resultere i endnu flere arbejdspladser i lokalområdet,” siger formand i Business Vordingborg, Steffen Steffensen.

Partnerskabet mellem Andel og CIP vil spille en central rolle i udbygningen og realiseringen af de nationale ambitioner. To af landets mest fremtrædende virksomheder indenfor vedvarende energi vil således samarbejde om offshore-vindmølleparker, der er attraktivt placeret tæt på Sjælland.

”Vi er meget glade og stolte over at danne dette stærke strategiske partnerskab med CIP, et firma med solid ekspertise inden for udvikling, konstruktion og drift af offshore-vindmølleparker. I Andels investeringsprogram investeres der frem til 2035 op mod 90 mia. kroner i vækst og den grønne omstilling. Nu står vi sammen med CIP, og det er vores klare mål at vinde udbuddene for Hesselø og Kriegers Flak II,” siger Jesper Hjulmand, administrerende direktør i Andel.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev