Netværksmøde om arbejde på Klintholm Havn: Fra elinstallatør til specialist i offshore-arbejde

af | 23. okt 2020 | Bygge og Anlæg, Erhvervsnyheder, Følg vores arbejde, Klintholm Havn

Netværksmøde mellem lokale håndværksvirksomheder, Vattenfall og EnbW viste de mange fremtidige arbejdsopgaver og potentialer, som vindindustrien bringer med sig på Klintholm Havn.

Onsdag den 21. oktober 2020 afholdt Vordingborg Erhverv et netværksmøde for 25 engagerede, lokale erhvervsfolk. Temaet for mødet var alle de opgaver, der kommer i forbindelse med service og vedligehold af vindmøller i Østersøen med udgangspunkt i Klintholm Havn.

 

Vattenfall og EnbW

Til mødet var inviteret tre gæster, som gav spændende og inspirerende oplæg om, hvad de får brug for at underleverandøropgaver. Første gæst var Vattenfall, som orienterede om fremdriften på Kriegers Flak. Vindmølleparken bliver Danmarks største havmøllepark, når den står færdig, og installationsarbejdet er allerede i fuld gang. Parken sættes i drift senest ved udgangen af 2021.

Næste gæst var EnBW Danmark, som ligeledes er etableret på Klintholm Havn, og som servicerer Baltic 2, der blev sat i drift i 2015.

Begge operatører kunne fortælle om en bred vifte af opgaver, som de har brug for assistance til. Deres faste medarbejdere skal varetage den løbende overvågning og vedligeholdelse, hvorimod større planlagte eftersyn og akutte problemer normalt løses med assistance fra underleverandører. Herudover kommer en masse afledt arbejde såsom forplejning, overnatning og servicering af landfaciliteter, værktøj og andet udstyr.

 

Fra elinstallatør til specialist i offshore-arbejde

Sidste gæst var Semco Maritime, der komme fortælle om deres 40 år i offshore branchen med base i Esbjerg. Virksomheden har udviklet sig fra en traditionel elinstallatørvirksomhed til at blive specialist i offshore arbejder. Først i olie- og gas sektoren, men de sidste 20 år er vindmøllesektoren blevet et vækst- og fokusområde. Semco Maritime deltager i alt fra assistance med design og opbygning af anlæg til både større og mindre vedligeholdelsesopgaver.

Semco Maritime løser mange opgaver i samarbejde med underleverandører. Naturligvis er erfaring fra sektoren en fordel, men det væsentligste krav til underleverandører er, at deres medarbejdere er GWO-certificerede. Kvalitetsstyring er et krav fra operatørernes side, men underleverandører vil ofte være omfattet af Semco Maritimes kvalitetsstyring, så det behøver ikke være første skridt i forberedelserne til at blive underleverandør til branchen.

Efter de tre spændende oplæg var der tid til netværk med de tre gæster, og der blev flittigt udvekslet visitkort.

 

Vil du vide mere om fremtiden på Klintholm Havn?

Thorsten Gregersen, forretningsudvikler hos Vordingborg Erhverv, er ansvarlig for at udvikle erhvervslivet til de kommende servicearbejder på vindmølleparker fra Klintholm Havn. Hvis du har spørgsmål til, hvordan din virksomhed kan komme i betragtning til de nye opgaver, er du velkommen til at kontakte ham på telefon +45 21 72 79 15 eller mail tmg@vordingborgerhverv.dk.

Denne artikel er skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Søren Knudsen

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev