MMA Offshore i vækst

af | 16. nov 2021 | Baltic Sea Offshore Hub, Erhvervsnyheder, Klintholm Havn, Vækst

Morten Andersen – indehaver af Marina Park på Klintholm Havn og MMA Offshore – er en travl mand. Ikke bare med at drive forretningen, men også med hele tiden at tænke stort og se fremad.

Morten Andersen MMA Offshore

Det er september og selvom turistsæsonen burde være gået på hæld, er der fuld gang i bookningerne på Marina Park i Klintholm Havn. Gæsterne strømmer til og der er travlt.

Skråt overfor ligger det nybyggede MMA Offshore mandskabshotel. Det er også fuldt booket de næste 10 år. Men gæsterne (vindmølleteknikerne fra tyske EnbW, der skal servicere Baltic 2 vindmølleparken) er ikke kommet endnu på grund af Covid19 pandemien.

I hotellets køkken og opholdsrum med udsigt ud mod havnen den ene vej og naturskønt sø-område den anden vej sidder Morten Andersen for en gangs skyld ned og giver sig tid til at fortælle om de nye erhvervsmuligheder, som vindmøllerne har givet til Klintholm Havn.

Historien om igangsætteren og erhvervsmanden Morten Andersen begyndte på en trist baggrund i 2014. Han arbejdede som tømrer, men fik konstateret slidgigt i hofterne og kunne ikke længere klare det fysisk hårde arbejde.

Men så startede Morten forfra – og gennem først købet af Nordens største dildofabrik i Tappernøje sammen med broderen Michael og senere i 2015, da Morten og Michael købte Marina Park i Klintholm Havn – kom der for alvor gang i et erhvervseventyr.

Dildofabrikken er lukket i dag og omdannet til fitnesscenter, negleklinik og lager. Og på Klintholm Havn er der sket store forandringer.

”Vi havde en drøm om at bygge Marina Park om og skabe et luksusvandrerhjem for dem, der var på vandring på Camønoen. Det viste sig hurtigt, at vi var nødt til at tænke endnu større og udvide forretningen,” siger Morten Andersen.

Og det blev større – meget større end Morten Andersen oprindeligt forestillede sig.

”Vi vidste, at der var røre i Østersøen med vindmølleparkerne og begyndte at tænke fremad. I 2017 kom der en henvendelse fra kabelfirmaet NKT, der skulle bruge overnatning til deres medarbejdere, der skulle trække kabler på Kriegers Flak,” siger Morten Andersen.

Det endte med 17 overnattende personer i ni måneder. Hermed var kimen lagt til det der i dag er blevet til MMA Offshore forretningen.

Det nye mandskabshotel til EnbWs vindmølleteknikere er bygget færdigt og står klar med 25 værelser, der alle er lejet ud de næste 10 år til EnbW. Det giver beskæftigelse til 5 personer.

”Det gælder om at se muligheder og handle på dem. Du skal handle fra start, når du får henvendelsen og du skal reagere på det med det samme. Ikke vente en uge. Sig ja – og løs problemerne bagefter,” siger Morten Andersen.

Når udvikling og forandring skal gå hurtigt, er det vigtigt med et godt samarbejde med kommunen. Her fremhæver Morten Andersen, at samarbejdet med Vordingborg Kommune har været meget positivt.

”Der har været masser af forhindringer og dem har vi løst henad vejen. Da vi skulle bygge mandskabshotellet, ønskede tyske EnbW at få kommunen med ind over i processen og det var positivt. Det har betydet alt – hvis ikke tingene havde kunnet gå så hurtigt havde det her hotel ikke stået her i dag og været klar. Vi var under tidspres, og kommunen var gode til at hjælpe,” siger Morten Andersen.

Klar vision

”Visionen for MMA Offshore er meget enkel: Vi vil være ankerpunktet for al onshore services for vindmølleoperatørerne. Det er mad, transport, indkvartering, læge- og sygehuskontakt… alt hvad de har brug for, når de er i land. Vi vil stå for al onshore service på Klintholm Havn,” siger Morten Andersen.

Morten Andersen er ikke kommet sovende til succes. Udover at være god til at se muligheder og gribe dem på de rigtige tidspunkter, har han også arbejdet hårdt og meget for at gennemføre dem.

”Spring ud i det og du skal have drivet til at arbejde 80-90 timer om ugen og det er alle dage året rundt. Jeg har ikke holdt ferie siden 2014 – det er bare at klø på hvis du vil fremad,” siger Morten Andersen. Han har dog lovet konen, at det snart er tid til ferie sammen, hvor mobilen er slukket.

Stor betydning for Klintholm Havn

Udviklingen på Klintholm havn de senere år har haft stor betydning, mener Morten Andersen.

”Det betyder meget mere end man regner med. Hvis vi ser på Marina Park og hele feriecenteret: Hvis ikke der var nogen der havde turdet at bygge den feriepark, så havde havnen været helt død i dag. Jeg tror, det har betydet meget for havnen, at vi har været de aktører vi har været for at få den udvikling, vi ser havnen har taget i dag,” siger Morten Andersen.

Det stopper ikke her for Morten Andersen. Han har planer om at lave to restauranter i tilknytning til Marina Park og et kagehus til næste sæson.

”Jo mere vi får skabt jo mere turisme og jo flere tilflyttere får vi. Det gælder om at have noget åbent hele året,” siger Morten Andersen.

Og vindmøllerne… her er der også yderligere planer i gang ifølge Morten Andersen:

”Vi er stadig i gang i Klintholm og jeg har masser af ideer. Her bliver det større og andre steder i Danmark kommer der også til at ske ting. Vi arbejder med på andre projekter og vi har lært at alt med vindmøller tager tid.”

Se video, hvor Morten Andersen viser rundt på mandskabshotellet

Mandskabshotel på Klintholm Havn

Fakta om MMA Offshore:

Ejes i fællesskab af brødrene Morten og Michael Andersen. De har bygget et mandskabshotel med 25 værelser til EnBW, der har lejet det for 10 år. Det har skabt 5 nye arbejdspladser

 

Blå Bog – Morten Andersen:

  • Vokset op i Præstø
  • Uddannet tømrer
  • Selvstændig tømrermester 1997-2002

”Det gælder om at se muligheder og handle på dem. Du skal handle fra start, når du får henvendelsen og du skal reagere på det med det samme. Ikke vente en uge. Sig ja – og løs problemerne bagefter”.

Morten Andersen

Igangsætter og direktør, MMA Offshore

Erhvervsmasterplan 2030

 

Udviklingen af Klintholm Havn er en del af ideoplægget til Erhvervsmasterplan 2030, som Vordingborg Erhvervsforening og Vordingborg Kommune har udarbejdet i fællesskab.

Læs mere om det i Ideoplægget til Erhvervsmasterplanen.

Download Ideoplægget til Erhvervsmasterplan 2030 her

Download analysen fra IRIS her

Download præsentation af Ideoplægget til Erhvervsmasterplanen her 

Søren Knudsen - Presse- og kommunikationsrådgiver

Skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92

E: sk@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev