McDonalds i Vordingborg vokser år for år

af | 8. dec 2022 | Business Park Vordingborg, Detail, Erhvervsnyheder

Tronende direkte ud til Mønsvej i Business Park Vordingborg står de gyldne McDonalds buer og lokker de mange forbipasserende ind.

Og det har de gjort med stor succes, for siden restauranten åbnede i 2020 er omsætningen steget, og det samme er antallet af medarbejdere.

”Vi står jo ikke op om morgenen for vores blå øjnes skyld. Det er for at lave en forretning, og jeg synes det er fedt, at vi kan sige: Det første år var vi 50 ansatte. Nu er vi 76 her i Vordingborg. Og mon ikke til sommer vi skal være 90-95”, lyder det fra Claus Strand, der ejer McDonaldsrestauranten i Vordingborg.

Restauranten i Vordingborg er en del af Claus Strands organisation McStrand, der består af 10 McDonalds restauranter fordelt på Sjælland, Lolland og Falster. Der er 822 ansatte i McStrand, der ejes og ledes af Claus Strand. Organisationen startede i 2010 med en enkelt restaurant i Hillerød.

”Vi har haft lidt vokseværk siden den gang. Så der er nok at se til”, siger McStrand ejeren.

“Der er i særdeleshed grobund for at få sig en god forretning”

Claus Strand | Ejer, McStrand

Franchisetager

Når en McDonaldsrestaurant åbner, sker det i tæt samarbejde mellem franchisetageren og McDonalds. Det er McDonalds, der køber og ejer jorden og bygningen, mens franchisetageren står for inventar og medarbejdere. Som franchisetager i McDonalds laver man en 20-årig kontrakt.

”Det er jo lidt uheldigt, hvis Vordingborg først bliver en god forretning i år 18 eller 20. Men det er ikke tilfældet”, forklarer Claus Strand. ”Der er i særdeleshed grobund for at få sig en god forretning over tid. Vi kan se år for år, at omsætningen stiger stille og roligt. Så fuld optimisme her fra”.

God placering

McDonalds er, ifølge Claus Strand, gode til at identificere gode trafikgeneratorer. Det har de også været i forhold til Business Park Vordingborg, vurderer McStrand-ejeren:

”Det er klart, der er forskel på, hvad der kører på motorvejen af busser, campingvogne og turister i juli-måned på vej ud til Møns Klint, end der gør i november. Men overall kan vi se at restauranten har fået en rigtig god start.”

Nogle af McDonaldsrestauranterne i McStrand er over 20 år gamle. Det er Slagelse, Hillerød, Hørsholm og Frederikssund. De ligger i omsætningstoppen i organisationen.

”Hvis Vordingborg indhenter Slagelse de næste 4-5 år, så kører jeg nok ikke i bil herned mere. Så bliver det nok en flyver. Eller helikopter. Men mindre kan også gøre det,” siger Claus Strand.

“Overall kan vi se at restauranten har fået en rigtig god start”

Claus Strand | Ejer, McStrand

Et billede af Claus Strand i  mcdonalds i vordingborg

Pylon

Generelt er Claus Strand meget tilfreds med placeringen, restauranten og det nye erhvervsområde i Vordingborg.

”Vi kan se omkring os, at der skyder virksomheder op. Det må godt gå lidt stærkere, hvis du spørger mig. Men der skyder trods alt forretninger op. Da vi startede her, var der Shell og os. Og marker omkring os. Nu skyder der bygninger op rundt omkring. Det, synes vi, er fedt”, fortæller han.

Men der er behov for, at der sker yderligere udvikling. Det er nemlig nødvendigt at pylonen, der står ud til motorvejen, bliver fem meter højere. I dag kan bilisterne ikke se pylonen fra motorvejen, forklarer Claus Strand.

”Hvis du har en motorvejsforretning, og der ikke er en synlig pylon, så er der ikke nogen forretning. Så enkelt er det.” 

Men ifølge McStrand-ejeren, har organisationen et godt samarbejde med kommunen, og er derfor sikker på, at der kommer en løsning.

”Vi skal jo bruge medarbejdere. Og det er de færreste kommuner, der synes, det er en dårlig idé at skabe arbejdspladser.”

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev