Månedens Historie Maj 2021: RelyOn Nutec

af | 6. maj 2021 | Erhvervsnyheder, Månedens Historie

Månedens historie RelyOn Nutec som er i fuld gang med sikkerhedstræning i DGI Huset til virksomheder, der har ambitioner om at arbejde på vindmølleparkerne i Østersøen og Femern-byggeriet.

Rene Kjer Petersen, centerchef hos RelyOn Nutec, og Thorsten Gregersen, erhvervsudviklingschef hos Vordingborg Erhverv.

Medarbejdere fra vindindustrien har allerede fundet vej til DGI Huset i Vordingborg. RelyOn Nutec er i gang med sikkerhedstræningen, der skal forberede medarbejdere, der arbejder indenfor den maritime, bygge- og vindindustrien på det værste; eksempelvis på at kunne hjælpe hinanden i 120 meters højde ude på havet.

”Vi simulerer de værst tænkelige situationer for at forberede kursisterne. Vi håber naturligvis ikke, at vores kursister nogen sinde for brug for at redde en kollega i en nødsituation, men ved at træne og simulere situationer fra den virkelige verden, sikrer vi, at kompetencerne er tilstede hvis ulykken sker,” siger René Kjer Petersen, centerchef med ansvar for operationen i Esbjerg og nu også i Vordingborg.

René er med til at starte den nye danske afdeling i Vordingborg, som RelyOn Nutec, verdens største virksomhed inden for sikkerhedstræning, åbnede i april 2021. Vordingborg kommune er i en unik situation med stort potentiale for vækst, job og positiv erhvervsudvikling, og det giver en perfekt strategisk placering i forhold til både vindmøllerne i Østersøen og tunnelbyggeriet ved Rødby Havn.

Et godt samarbejde

RelyOn Nutec startede de første kurser i april i DGI Huset, og har allerede lært lokale virksomheder godt at kende.

”Vi udnævner RelyOn Nutec til Månedens Historie fordi de har medvirket til at skabe et samarbejde, hvor alle parter er glade og får glæde af partnerskabet. DGI Huset, lokale virksomheder og Johanneberg, hvor de har aftale om overnatning, er alle en stor del af virksomhedens aktiviteter i Vordingborg. Både samarbejdet og deres tro på de potentialer, der er i Vordingborg kommune, har en positiv effekt på erhvervsudviklingen,” forklarer Thorsten Gregersen, erhvervsudviklingschef hos Vordingborg Erhverv.

Gennem den seneste måned har Bjarne Malmros, direktør hos DGI Huset, lært RelyOn Nutec og især instruktørerne godt at kende.

”Vi har et rigtig godt samarbejde med RelyOn Nutec, som kommer med et professionelt setup. Det har stor betydning for DGI Huset, at RelyOn Nutec har valgt at lægge deres kurser her. Vores strategi har fire ben; uddannelse, idræt, kultur og erhverv. Erhverv har været svær at ramme de seneste to år, og det har ændret sig nu med RelyOn Nutec. Og så er der et klart økonomisk aspekt, der kommer os til gavn – især efter en lang periode med corona-restriktioner,” fortæller Bjarne Malmros.

Foto fra kurset Højderedning, DGI Huset Vordingborg

RelyOn Nutec udvider kurser og faciliteter

Til at begynde med benytter RelyOn Nutec de eksisterende faciliteter i DGI Huset og bruger instruktører fra Esbjerg og lokalområdet. Men allerede til sommer vil sikkerhedsvirksomheden udvide de nuværende faciliteter i DGI Huset, så de også kan tilbyde udvidede kurser i Vordingborg.

”Vi søger yderligere lokale undervisningsinstruktører til Vordingborg, og vi udvider vores faciliteter. Til sommer vil vi blandt andet kunne bruge et træningsmodul til at udføre avancerede redningsøvelser i under trænge forhold, som de [kursisterne, red.] arbejder i til dagligt,” fortæller René Kjer Petersen.

RelyOn Nutec udfører lige nu basiskurser, men vil kunne tilbyde den udvidede pakke lokalt i fremtiden.

Alle sikkerhedskurser simulerer de værst tænkelige situationer for hvis uheldet er ude, er hjælpen langt væk. Der kan gå op til flere timer før redningen er fremme. Indtil da må man hjælpe hinanden.

”Mange medarbejdere har et sikkerhedsmindset, som gør, at de udfører arbejdet forsvarligt. Men dette er naturligvis også noget, vi arbejder meget med på vores kurser – altså, at tænke sikkerhed ind i alt, hvad vi foretager os! Man kan ikke forudsige et ildebefindende eller et hjertestop, og det er en udfordring at udføre en redning, hvis man eksempelvis er 100 meter oppe i vindmølletårnet. Alle har deres egne værnemidler og udstyr, og det er vores opgave at træne dem til både at kunne klare sig selv og hjælpe andre i alle situationer,” forklarer René Kjer Petersen.

 

Nye arbejdsgange og nye vindmøller

Nye vindmøller har typisk en tårnhøjde på op til 140 meter, der fører op til møllehuset, der har en størrelse, som kan rumme en almindelig bybus og vejer op imod 400 tons. Mange af de nye mølletyper har både personlift og stige. Det er nogle helt andre omgivelser end de fleste er vant til at arbejde i.

”Der skal laves eftersyn og udføres både små og store reparationer i vindmøllerne. Men alt tager bare længere tid på vindmøller; udstyr og reservedele skal pakkes, sejltid ud til møllerne og dernæst hejses de 140 meter op i Nacellen/møllehuset. Og i den tid, hvor vindmøllerne serviceres, er de sat ude af drift, så målet er at det skal gøres effektivt og – så sikkert som muligt,” forklarer René Kjer Petersen.

RelyOn Nutec holder officiel åbningsdag i DGI Huset i Vordingborg onsdag den 12. maj 2021 kl. 12 for inviterede gæster.

Foto fra kurset Højderedning, DGI Huset Vordingborg

Fakta om kurser

RelyOn Nutec udbyder lige nu fem kurser i basispakken i Vordingborg; søredning, Manuel Handling, elementær brandbekæmpelse, førstehjælp og højderedning, og derudover tilbyder de også sikkerhedskurser til kunder fra den maritime og industrielle sektor.

Inden længe vil virksomheder også kunne få den udvidede pakke med kurserne Confined Space, Advanced Rescue, Enhanced First Aid (tilsvarende nødbehandleruddannelsen) og Basic Technical Training (BTT), hvor mekanisk og elinstallation samt hydraulisk værktøj er en del af kurset.

Foto fra kurset Søredning, DGI Huset Vordingborg

Om Månedens Historie

Månedens Historie handler om det lokale erhvervsliv i Vordingborg Kommune. Hver måned bringer Vordingborg Erhverv en lokal succeshistorie med en udnævnelse af en lokal virksomhed, en iværksætter, en ildsjæl, et projekt, et samarbejde eller et initiativ. Formålet er at skabe større kendskab til de mange gode historier, som både illustrerer mangfoldigheden i det lokale erhverv samt kan skabe inspiration til vækst og udvikling.

Denne artikel er skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Søren Knudsen

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev