Kriegers Flak indvielse

af | 2. sep 2021 | Erhvervsnyheder, Grøn omstilling, Klintholm Havn

Billede af havvindmølle i havvindmølleparken Kriegers Flak. Kriegers Flak indvies snart.

Kriegers Flak indvies af Kronprinsen. Mandag 6. september er en mærkedag for dels den grønne omstilling i Danmark og dels for Vordingborg kommunes status som centrum for den grønne omstilling.

Alle 72 havvindmøller på Kriegers Flak i Østersøen er på plads og klar til at levere fossilfri el til danske stikkontakter. Havmøllerne er Vattenfalls nyeste og til dato største havvindmøllepark. Kriegers Flak er samtidigt Skandinaviens største vindmøllepark.

Havmøllerne serviceres fra Klintholm Havn, hvor Vattenfall har etableret sig med et stort servicecenter. Det har skabt mange nye arbejdspladser på havnen.

”I kampen for at vi globalt går i nul på CO2 udledningen er Vordingborg godt på vej mod plus i udvikling af erhvervslivet og skabe nye arbejdspladser. Derfor er det en mærkedag af de helt særlige i dag med indvielsen af Kriegers Flak,” siger Bolette Christensen, direktør for Vordingborg Erhverv.

Havmølleparken har en produktionskapacitet på 604 MW, svarende til det årlige forbrug i omkring 600.000 danske husstande.

Det gør Kriegers Flak til Danmarks og Skandinaviens største havmøllepark, der kommer til at øge elproduktionen fra vindmøller i Danmark med omkring 16 %.

“I kampen for at vi globalt går i nul på CO2 udledningen er Vordingborg godt på vej mod plus i udvikling af erhvervslivet og skabe nye arbejdspladser.”

Bolette Christensen | Direktør, Business Vordingborg

Kongelig indvielse

Kriegers Flak indvies officielt af H.K.H. Kronprinsen ved en reception 6. september på Geocenter Møn ved Møns Klint, hvorfra man kan se Kriegers Flak, der ligger 15–40-kilometer øst for Møn.

“Vi er meget stolte af det bidrag, Kriegers Flak kommer til at give til vindenergiproduktionen i Danmark og til den grønne omstilling. Efter en succesfuld opførelse er Kriegers Flak nu klar til at levere grøn el til de danske husstande og til industrien, og vi glæder os til, at Kronprinsen og ministeren kommer for at markere den store begivenhed sammen med os,” siger Vattenfalls CEO, Anna Borg i en pressemeddelelse fra Vattenfall.

Der skal bruges grøn strøm til alt i fremtiden. Og mængden overstiger langt hvad der produceres i dag.

”Derfor vil jeg opfordre politikerne til at sætte turbo på udvidelsen af havvindmølleparkerne i Østersøen for ellers kommer vi lige om lidt til at mangle store mængder grøn strøm og den grønne omstilling risikerer at gå i stå,” siger Bolette Christensen, direktør for Vordingborg Erhverv.

”Det er derfor en god ide at bringe Kriegers Flak Nord og Syd arealerne i spil – hvis målet om at producere tilstrækkeligt med grøn strøm skal nås. Vi har ikke tid til at afvente afklaring af Hesselø. Kriegers Flak området er allerede konstateret velegnet til yderligere udbygning,” siger Bolette Christensen.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev