Erhvervsliv og gymnasium i strategisk samarbejde

af | 25. okt 2022 | Arbejdskraft, Erhvervsnyheder

Erhvervsliv og uddannelser i Vordingborg kommune skal fremover arbejde tæt sammen for at sikre at flest mulige unge får en ungdomsuddannelse, der kan danne grundlag for en efterfølgende videregående uddannelse til gavn for den grønne omstilling.

Samarbejde mellem Vordingborg Gymnasium og Business Vordingborg

Business Vordingborg har derfor indgået en strategisk samarbejdsaftale med Vordingborg Gymnasium & HF for at sikre, at der kommer fuld fokus på relevante ungdomsuddannelser til den rigtige målgruppe.

”Vi ser frem til samarbejdet med Business Vordingborg, da det for os som lokal uddannelsesinstitution er afgørende at have et godt samarbejde med erhvervslivet. Gymnasiet er i høj grad med til at uddanne fremtidens arbejdskraft,” siger Jakob Stubgaard, Rektor Vordingborg Gymnasium & HF.

Det strategiske samarbejde vil have fokus på konkrete dialoger og indsatser i samarbejde med erhvervsliv og uddannelser i Vordingborg. Det skal sikre, at eleverne på Vordingborg Gymnasium & HF får kendskab til og viden om, hvilke jobtyper der kommer i fremtidens virksomheder, især inden for den grønne omstilling.

“Det er vigtigt, at vi som uddannelse kommer i tæt kontakt med virksomhederne.”

Erhvervslivet kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft

Business Vordingborg har som opgave at tiltrække, udvikle og vækste virksomheder i Vordingborg Kommune. Derfor er spørgsmålet om arbejdskraft og især manglen på kvalificeret arbejdskraft meget centralt i Business Vordingborgs arbejde.

”Virksomhederne har som aldrig før brug for kvalificeret arbejdskraft. Det er især for at komme godt igennem den grønne omstilling, og derfor skal vores strategiske samarbejde sikre et attraktivt udbud og udvikling af uddannelser, som imødekommer erhvervslivets såvel nutidige som fremtidige behov,” siger Thorsten Gregersen, Erhvervsudviklingschef Business Vordingborg.

Jakob Stubgaard og Thorsten Gregersen indgår samarbejde på vejne af Vordingborg Gymnasium og Business Vordingborg

“Virksomhederne har som aldrig før brug for kvalificeret arbejdskraft.”

Erhvervsudviklingschef Thorsten Gregersen | Business Vordingborg

Vordingborg Gymnasium og HF har 630 elever, og er en af Sydsjællands største ungdomsuddannelser. Rektor Jakob Stubgaard ser frem til det strategiske samarbejde, der kan bringe virksomhederne og de studerende endnu tættere på hinanden.

”Det er vigtigt, at vi som uddannelse kommer i tæt kontakt med virksomhederne gennem projektforløb, hvor studerende og virksomheder arbejder sammen om at løse konkrete opgaver,” siger rektor Jakob Stubgaard.

Søren Knudsen - Presse- og kommunikationsrådgiver

Skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92

E: sk@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev