Connie Hedegaard om grøn omstilling

af | 1. dec 2021 | Baltic Sea Offshore Hub, Erhvervsnyheder, Grøn omstilling, Power-To-X

Connie Hedegaard – formand for Danmarks Grønne tænketank Concito og tidligere minister og EU Klima-kommissær var hovedtaler ved uddelingen af årets Erhvervspriser.

Connie Hedegaard taler til en lyttende forsamling

Hun gav deltagerne et meget tankevækkende oplæg om udfordringerne ved den grønne omstilling og omfanget af de klimaforanderinger, som verden allerede oplever i dag.

I et interview med Vordingborg Erhverv lagde Connie Hedegaard vægt på, at det er fint med at sætte mål, men der skal speedes op og sættes mere fart på at nå dem.

“Jeg mener vi skal have mere fart på når det gælder om at nå målene. Og også når det gælder om at nå dem på en måde hvor det er os der får udviklet de kommende teknologier. Dermed også får de kommende arbejdspladser de kommende job ud af det – altså får velfærden og velstanden ud af det. Der tror jeg at nogen af vores processer, hvor vi skal speede op bare lige en lille smule. Der skal tales på tværs af kommuner og stat – der skal samarbejdes på tværs af offentlig og privat. Altså det er er en afsindig kompleks opgave. Tag bare det der med at vi lige pludselig siger at vi skal have en hel masse grøn strøm i 2030 – men alle der har forstand på det siger: Jamen, det er ikke det der ligger i planerne nu! Så vi skal altså speede op og vi skal skalere op. Og hvis vi ikke gør det, så ryger arbejdspladserne til nogen andre,” siger Connie Hedegaard.

Manglen på grøn strøm har rettet fornyet fokus på at udvide med flere havvindmølleparker i Østersøen, og her er Krigers Flak Nord og Syd interessante. Potentialet for at bruge Østersøen til at producere grøn strøm fra havvindmøller er enormt, mener Connie Hedegaard:

“Østersøen – Kriegers Flak for eksempel – det er jo enormt og vi har haft det på tegnebrættet i mange år. Tyskland og andre lande er også interesseret i at være med. Så der ligger nogen gigantiske muligheder og der ligger ikke mindst muligheder for at være dem der servicerer. Det er jo ikke bare når møllerne stilles op det giver også aktivitet. Men det er al serviceaktiviteten bagefter. Og hvis man har brandet sig selv og har kapaciteten til virkelig at være det sted hvorfra servicen udgår så er der beskæftigelse i rigtig mange år,” pointerer Connie Hedegaard.

Se videointerview med Connie Hedegaard:

Connie Hedegaard
Connie Hedegaard
Connie Hedegaard

Denne artikel er skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Søren Knudsen

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev