Baltic Sea Suppliers trækker i arbejdstøjet

af | 23. sep 2021 | Baltic Sea Offshore Hub, Erhvervsnyheder

”Det gik godt, og jeg er meget positiv for de fremtidige muligheder.”

Sådan siger Christian Petersen, der er formand for virksomhedsnetværket Baltic Sea Suppliers efter et velbesøgt medlemsmøde onsdag eftermiddag.

Christian Petersen taler til Baltic Sea Suppliers medlemsmøde

Mødet fandt sted i Vattenfalls nye servicebygning på Klintholm Havn, hvor de knap 50 deltagere tog plads ude på lageret blandt reservedele til de 72 havvindmøller ude på Kriegers Flak.

Baltic Sea Suppliers er et virksomhedsnetværk, der er etableret af lokale virksomheder beliggende strategisk tæt på de fire havne, der forventes at betjene nuværende og kommende havvindmølleprojekter i Østersøen.

Formålet med etableringen af Baltic Sea Suppliers er at skaffe arbejdspladser lokalt i forbindelse med etableringen af havvindmølleparkerne i Østersøen.

På mødet gav administrerende direktør Claus Nexø Hansen fra sikkerhedstræningsfirmaet RelyOnNutec et oplæg om, hvorfor de har etableret sig i Vordingborg Kommune og hvilket potentiale de ser i opgaver i såvel Østersøen som på Femern tunnelbyggeriet.

Arne Rahbek, der er community manager hos Vattenfall, fortalte om byggeriet af Kriegers Flak møllerne og servicecenteret i Klintholm Havn.

Per Hjelmsted, der er ekspert i havvindmøller og grøn omstilling, fortalte om hvor stort potentialet for havvindmølleparker i Østersøen er.

”Det var meget spændende at høre om, og nu skal vi som lokale virksomheder trække i arbejdstøjet for at sikre os de opgaver, som driften af en vindmøllepark kaster af sig,” siger Christian Petersen, formand for Baltic Sea Suppliers.

Vattenfall gav på mødet udtryk for, at de meget gerne vil samarbejde med lokale virksomheder som leverandører, men også at det er en fordel for en stor virksomhed som Vattenfall, hvis der kun er en ”indgang” til dem. Og her er Baltic Sea Suppliers meget velegnet som denne ene ”indgang”.

På medlemsmødet blev det foreslået, at Baltic Sea Suppliers skal arbejde for at skaffe midler til, at de kan ansætte en sælger, der skal stå for opsøgende salgsarbejde overfor alle de virksomheder, der arbejder i offshore vindindustrien med henblik på at skaffe opgaver til lokale virksomheder.

”Vi skal gøre os synlige overfor vindindustrien og fortælle, hvad vi kan levere. Der er store muligheder for os som lokale virksomheder, og det gælder om at vi skal bryde mønsteret hos os alle og hos vindmølleroperatørerne. Vi er på rette vej, ” siger en tilfreds Christian Petersen efter medlemsmødet i Baltic Sea Suppliers.

Denne artikel er skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Søren Knudsen

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev