Åben byggeplads og åben havn

af | 1. sep 2022 | Erhvervsnyheder, Vordingborg Havn

Der er fuld gang i byggeriet af den nye Storstrøms bro og udvidelsen af Vordingborg Havn. Derfor inviterer Vejdirektoratet, hovedentreprenøren SBJV, Vordingborg Havn, Dansk Natursten, Vordingborg Kommune og en række af øvrige virksomheder på havnen til “Åben byggeplads og åben havn” på Masnedø for borgere og andre interesserede.

Arbejde ved Vordingborg Havn

Arrangementet “Åben byggeplads og åben havn” er søndag den 18. september. På dagen er der mulighed for at komme rundt på havnen og møde nogle af de mange virksomheder og se området, hvor havnen udvider.

Samtidig kan man opleve værket, der producerer beton til den nye bro, og komme ind i nogle af hallerne, hvor elementerne til både bropiller og brofag bliver støbt.

Desuden kan de besøgende få lov til at komme om bord på skibet Tinganes.

“I stedet for at fylde en landindvinding med sand, har vi blandt andet brugt forbrændingsslagger.”

Gratis arrangement

Erhvervshavnen i Vordingborg har de seneste år gennemgået en stor udvikling. Siden 2015 har en udvidelse af havnen været i gang, og den har rykket Vordingborg Havn op blandt de største erhvervshavne i regionen.

En del af havneudvidelsen er blandt sket ved hjælp af at genbruge forurenet jord, og havnen har hele tiden haft stort fokus på bæredygtighed.

I stedet for at fylde en landindvinding med sand, har vi blandt andet brugt forbrændingsslagger. Det er et affaldsprodukt, vi laver om til en ressource. Det er både godt for miljøet og havnens økonomi, fortæller Jan-Jaap Cramer, der er direktør for Vordingborg Havn.

Fremskridtet med havneudvidelsen kan opleves til “åben havn”-arrangementet. Det er gratis at deltage og det kræver ingen tilmelding at komme ind på havn eller byggeplads.

Vejdirektoratet, SBJV og Vordingborg Havn opfordrer til, at så mange gæster som muligt vælger at cykle til arrangementet, da der ikke vil være parkeringspladser på byggeplads eller havn. Med de nuværende benzin-priser in mente, så giver det meget god mening.

Denne side vil løbende blive opdatere, når der er nyt om arrangementet.

vordingborg havn tinganes
Kasper Buur - Presse- og kommunikationskonsulent

Skrevet af Kasper Buur

Presse- og kommunikationskonsulent

T: +45 51 93 58 29

E: kb@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev