Gourmetrestaurant skaber faste arbejdspladser året rundt

af | 8. feb 2024 | Erhvervsnyheder

Gourmetrestauranten ND122 i Klintholm Havn fortsætter den positive udvikling og oplever fortsat stigende interesse. Derfor begynder indehaver og kok Jesper Dams nu at holde åbent året rundt i restauranten.

”Vi er åbent, og folk må meget gerne komme og bruge os. Vi kører med helaftensmenu, og derudover laver vi et vinterklubtilbud, hvor man torsdag og fredag kan få to retter mad plus et glas vin til 325.”

Restauranten har åbent torsdag, fredag og lørdag indtil juni, hvor sommersæsonen starter op. Førhen har restauranten haft åbent i november og december, men det udvides nu, så ND122 kan holde åbent året rundt.

Det skaber blandt andet faste arbejdspladser i Klintholm Havn året rundt.

”Tanken har hele tiden været, at det skulle være en helårsrestaurant. Og at det nu lykkes betyder, at jeg kan fastholde mit personale hen over vinteren. Vi kører lidt ned i aktivitetsniveau, men det bliver holdt i gang. Og så er vi for alvor klar til foråret,” fortæller Jesper Dams og forklarer at tidligere blev medarbejderne ansat på sæsonkontrakter.

”Det er nogle gode arbejdspladser, der bliver skabt herude. Vi er med til at skabe økonomi og liv og energi i Vordingborg Kommune og Klintholm Havn. Det synes jeg er superfedt.”

“Om sommeren kan man måske savne at stå uden for, men vi har været ret glade for at komme herover, for her er er bedre personale- og køkkenforhold.”

Jesper Dams | Ejer og køkkenchef, ND122

Direktør og ejer hos Knudsen Extrusion Peter Rosenkrands

Bæredygtige rammer

Gourmetrestauranten ND122 startede Jesper Dams op i gamle ålebassiner i Klintholm Havn, hvor der hverken var køkken eller toilet i bygningen. Derfor stod Jesper Dams udenfor og tilberedte en del af restaurantens menu.

Sidste år flyttede ND122 i nye lokaler, hvor Hyttefadet i Klintholm Havn tidligere hørte til. Det betyder, at Jesper Dams nu har indendørs køkken og kan udvide sæsonen, selvom han også havde åbent i november og december i de gamle ålebassiner.

”Jeg savner ikke at stå udenfor i minus fire grader i tre-fire timer. Om sommeren kan man måske savne at stå uden for, men vi har været ret glade for at komme herover, for her er er bedre personale- og køkkenforhold,” siger Jesper Dams.

Begyndelse

Selvom det går godt for ND122 i Klintholm Havn i ydersæsonerne, er det stadig juni, juli og august, som er restaurantens livsnerve.

”Det er de tre måneder, hvor vi laver overskud. Derfor betyder det meget at lokale kommer og støtter resten af året. Der er ingen tvivl om, at havde vi ikke juli måned, hvor vi har fem dages åbent, frokost og aften, så kunne jeg ikke have den her restaurant. Det tror jeg simpelthen ikke,”

ND122 har eksisteret i snart fire år, men for Jesper Dams er restaurantprojektet stadig i sin spæde begyndelse.

”For mig har de seneste fire år handlet om at skabe fundament. Og jeg synes, at vi står et rigtig, godt sted nu. Det gør, at jeg har mere overskud til ting. For eksempel kan jeg gøre noget ved markedsføringen. Det kan være, at vi får sat noget system der. Så jeg synes, at vi ligesom er nået dertil, hvor fundamentet er solidt. Og det er rart.”

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev