Virksomhedsbesøg hos Bambusplanteskolen ApS

af | 7. okt 2020 | Erhvervsnyheder, Følg vores arbejde, Industri

Mange er kørt gennem Kastelev, nord for Vordingborg, og har gættet på, hvad der mon ligger i bygningen på Næstvedvej 312. Vi har besøgt Bambusplanteskolen ApS, som ikke er en helt almindelig forretning.

På billedet: Søren Ladfoged, ejer af Bambusplanteskolen (tv.) og Mikael Smed, Borgmester i Vordingborg Kommune (th.)

Da Mikael Smed, borgmester i Vordingborg Kommune og Jens Damgaard, erhvervsservicechef hos Vordingborg Erhverv, tog på virksomhedsbesøg hos Søren Ladefoged på hans Bambusplanteskole, ventede der dem en spændende indføring i en af Vordingborg Kommunes succesrige virksomheder og dens lige så spændende produktion.

I Kastelev ligger en eksportsuccesen Bambusplanteskolen. I mere end 20 år har Søren Ladefoged drevet planteskolen, som ikke bare er en helt almindelig forretning. På grunden dyrker han bambus i flere afskygninger til resten af Europa, til hr. og fru. Danmarks private haver og til to sultne pandabjørne i Københavns Zoo.

Bambus er på vej tilbage tilde moderne danske haver efter at have været mindre efterspurgt i en periode. Bambusplanteskolen har patent på at dyrke flere forskellige arter bambus, som du ikke finder i supermarkeder og planteskoler. Private kunder kan kun købe disse særlige arter online på bambusudsalg.dk og på lørdag formiddage mellem kl. 9-13, hvor der holdes åbent for private kunder.

80 % eksport

Søren Ladefoged eksporterer ca. 80% af sin produktion, hvilket gør eksport til virksomhedens vigtigste forretningsområde. En succes, der skyldes Sørens relationsarbejde igennem mange år. På trods af ulige konkurrenceforhold til blandt andet lave momssatser og lavere omkostninger i Tyskland og Holland, har Søren fået stor eksportsucces.

Søren kom for alvor i rampelyset, da han i 2019 blev ene leverandør til de nye Pandabjørne i Københavns Zoo. De er kræsne væsner og spiser udelukkende en bestemt slags Bambus – Sørens Sydsjællandske bambus.

Denne artikel er skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Søren Knudsen

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev