CTV’en transporterer vindmølleteknikere til Kriegers Flak

af | 28. apr 2023 | Erhvervsnyheder, Klintholm Havn

Vindmølleteknikere fra Klintholm Havn bliver hver dag sejlet ud til de store havvindmølleparker i Østersøen med såkaldte CTV’er, der sørger for transporten.

Solceller Residens Møen

Øst for Møn og 45 minutters sejlads ude i havet ligger Danmarks største havvindmøllepark Kriegers Flak.

Her sejler CTV’en Bolder hver dag – og ofte med Arne Hansen som skipper. Efter mange år som fiskeskipper på Nordsøen med udgangspunkt i Hvide Sande er han i dag skipper på en CTV. Et job han er yderst tilfreds med.

”Jeg kunne mærke det hele begyndte at knage og brage i kroppen, så jeg skulle finde noget andet. Og det blev det her,” siger Arne Hansen.

En CTV-skipper arbejder tre uger ad gangen, hvorefter de holder fri tre uger.

”Det befinder mig rigtigt godt. Det, synes jeg, er en god turnus,” lyder det fra den erfarne skipper.

“Det kan godt være, dem med jetmotor kan sejle lidt stærkere, men efter min mening, holder propelskibene sig bedre ved møllerne”

Arne Hansen |CTV-skipper, Vattenfall

Billede taget fra den CTV, som sejler vindmølleteknikere til Kriegers Flak
[visual-link-preview encoded=”eyJ0eXBlIjoiaW50ZXJuYWwiLCJwb3N0IjoyMTk1MSwicG9zdF9sYWJlbCI6IkluZGzDpmcgMjE5NTEgLSBQb3NpdGl2IG92ZXJmb3IgcGxhbmVyIG9tIHRlc3RjZW50ZXIgcMOlIFNuZXJ0aW5nZWdhYXJkIEdvZHMiLCJ1cmwiOiIiLCJpbWFnZV9pZCI6MCwiaW1hZ2VfdXJsIjoiIiwidGl0bGUiOiJMw4ZTIE9HU8OFOiBQb3NpdGl2IG92ZXJmb3IgcGxhbmVyIG9tIHRlc3RjZW50ZXIgcMOlIFNuZXJ0aW5nZWdhYXJkIEdvZHMiLCJzdW1tYXJ5IjoiIiwidGVtcGxhdGUiOiJ0ZXN0In0=”]

Forskellige modeller

Begge havvindmølleoperatører i Klintholm Havn anvender CTV’er, og når det er højsæson, sejler der mellem 4 og 6 skibe ud fra havnen hver dag. CTV’en er typisk en katamaran med to pontoner, som er 21 meter lang og syv meter bred.

”Det er også det, man kalder en highspeed båd, fordi den skyder en fart på over 20 knob,” forklarer Arne Hansen.

CTV’er fås i flere udgaver; nogle har jetmotorer andre har propel. Den type som Arne Hansen sejler for Vattenfall er propel-typen.

”Det kan godt være, dem med jetmotor kan sejle lidt stærkere, men efter min mening, holder propelskibene sig bedre ved møllerne. Selvom propellerne får lidt luft under sig, bider de stadig og holder sig ved møllerne,” lyder det fra CTV-skipperen.

Den CTV som sejler vindmølleteknikere til Kriegers Flak

“Et sted som Østmøn kan være et godt udgangspunkt for at udvikle arbejdspladser indenfor den grønne omstilling”

Mikael Smed |Borgmester, Vordingborg Kommune

Havvindmøllepark

De 72 havvindmøller på Kriegers Flak, der serviceres af vindmølleteknikere fra Klintholm Havn blev indviet i 2021. De har en stor kapacitet, der svarer til omkring 600.000 danske husstandes årlige elforbrug. Dermed er Kriegers Flak Danmarks og Skandinaviens største havvindmøllepark.

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen indviede Kriegers Flak havvindmølleparken sammen med erhvervsminister Simon Kollerup ved et arrangement på Geocenter Møns Klint.

For Vordingborg kommunes borgmester Mikael Smed var det også en stor dag. Iklædt borgmesterkæden tog han godt imod Kronprins Frederik, Sveriges ambassadør i Danmark, Vattenfalls øverste chef Anna Borg og Lars G. Nordström, der er bestyrelsesformand for Vattenfall.

”Det betyder rigtig meget for os, at der er fokus på, at vi er i gang med den grønne omstilling – og at et sted som Østmøn kan være et godt udgangspunkt for at udvikle arbejdspladser indenfor den grønne omstilling,” sagde Mikael Smed, da Kriegers Flak blev indviet.

Kasper Buur - Presse- og kommunikationskonsulent

Skrevet af Kasper Buur

Presse- og kommunikationskonsulent

T: +45 51 93 58 29
E: kb@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev