Få et indblik i livet som havvindmølle-tekniker

af | 16. maj 2023 | Erhvervsnyheder, Klintholm Havn

Øst for Møn og 45 minutters sejlads ligger Danmarks største havvindmøllepark Kriegers Flak. De 72 møller serviceres af en servicetekniker som Mikael Hansen, der bor i Klintholm Havn.

Mikael Hansen

Og det er et job, han er glad for.

”Det er et fedt job. Det er spændende og udfordrende både i forhold til det eltekniske som jeg er uddannet i, men også i kraft af at jeg skal sejle ud til møllerne i forhold til vejr og vind. Der er selvfølgelig begrænsninger på, hvor dårligt vejret kan være for at komme på møllerne, men vi kan sagtens få en lille rusketur herude,” fortæller Mikael Hansen.

Der bliver gjort enormt meget ud af sikkerheden for dem, der arbejder på Kriegers Flak. Blandt andet er nyansatte serviceteknikere på hold med erfarne serviceteknikere i tre år, for at lære om arbejdet på havvindmøllerne.

”Noget af det jeg arbejder meget med i øjeblikket, er højspænding. Det er meget anderledes end at skifte stikkontakter hos hr. og fru Jensen. Selvom der er utrolig meget sikkerhed omkring de ting, så er der et faremoment i det. Man begår kun fejl en gang,” forklarer Mikael Hansen.

“Det har været udfordrende, men jeg trængte også til nye udfordringer. Jeg har været glad for det her. Jeg synes det har været spændende at komme igennem den proces. “

Mikael Hansen | Servicetekniker, Vattenfall Kriegers Flak

[visual-link-preview encoded=”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”]

Ledige jobs

Lige nu søger det svenske energiselskab Vattenfall serviceteknikere til Kriegers Flak.

”Det er bestemt et job, jeg kan anbefale. Det er en god arbejdsplads at være på hos Vattenfall Kriegers Flak. Men generelt er vindbranchen et sted, hvor der er en kæmpe udvikling og masser af muligheder” siger Mikael Hansen.

Serviceteknikeren er selv uddannet elektriker, og er gennem sit arbejde hos Vattenfall blevet oplært til arbejdet på havvindmøllerne.

”Det har været udfordrende, men jeg trængte også til nye udfordringer. Jeg har været glad for det her. Jeg synes det har været spændende at komme igennem den proces. Jeg er ikke helt igennem processen endnu, jeg har stadig en del at lære herude,” fortæller Mikael Hansen.

Serviceteknikerne, der arbejder på Kriegers Flak for Vattenfall, har vagtplaner, hvor de arbejder syv dage i 12 timer ad gangen. Herefter har de fri i syv dage. Det er noget, som tiltaler Mikael Hansen.

”Jeg synes, det er dejligt at have syv dage fri efterfølgende, selvom det er nogle lange dage. Men det kræves også herude, hvis vi skal få noget fra hånden, når vi har så lang sejltid frem og tilbage. Så kræver det, at vi er herude en ekstra time,” siger han.

Mikael Hansen er servicetekniker for Vattenfall på Klintholm Havn
Kasper Buur - Presse- og kommunikationskonsulent

Skrevet af Kasper Buur

Presse- og kommunikationskonsulent

T: +45 51 93 58 29
E: kb@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev