Ros fra erhvervsminister

af | 8. sep 2021 | Erhvervsnyheder, Klintholm Havn, Vækst, Vordingborg Kommune

Erhvervsmister og Socialdemokrat Simon Kollerup

Grøn omstilling skaber vækst i yderområder.

Det slår erhvervsminister Simon Kollerup fast i et interview med Vordingborg Erhverv i forbindelse med den officielle indvielse af Kriegers Flak.

”Grøn politik er i høj grad erhvervspolitik. Vi kan se i dag, at særligt udenfor de store byer trives de grønne arbejdspladser. Vi kan se, at når man åbner Kriegers Flak i dag, så skaber det 6-700 lokale grønne arbejdspladser i Klintholm Havn hvor Vordingborg kommune har sat alle sejl til for at gøre havnen klar som service hub for vindmøllerne,” siger den socialdemokratiske erhvervsminister Simon Kollerup.

Indtil videre har udbygningen af Klintholm Havn som servicehavn for Vattenfall og EnBW skabt 100 arbejdspladser. Det er en vigtig del af den grønne omstilling, som erhvervsministeren understreger.

”Vi bruger den grønne omstilling som vækstdriver – det er både grøn politik – det er erhvervspolitik og i virkeligheden er det er det også landdistriktspolitik for yderområderne i Danmark, der nogle gange bliver overset – de bliver set med nye grønne arbejdspladser,” siger Simon Kollerup.

Så i hvor høj grad vil erhvervspolitik – landdistriktspolitik – også være en driver, når I taler klima omstilling?

”Jeg synes, det er positivt at vi kan lave en grøn omstilling så ambitiøs som vi har sat os for at gøre i Danmark på en måde, hvor vi samtidigt understøtter dele af Danmark med nye arbejdspladser som for eksempel her i Vordingborg Kommune og i andre dele af Danmark. Det varmer mit hjerte, at den grønne omstilling som nogen for få år tilbage så som noget, der kunne slå væksten ihjel og det var noget der var svært for vores erhvervsliv at komme omkring.

 

I dag er det en vækstskaber og det er en vækstskaber, der også ligger uden for de store byer og dermed husker hele vort land,” siger Erhvervsminister Simon Kollerup.

Se hele interviewet med Erhvervsminister Simon Kollerup

Denne artikel er skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Søren Knudsen

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev