Rekordlav ledighed i Vordingborg kommune

af | 13. jan 2022 | Arbejdskraft, Erhvervsnyheder

Det danske arbejdsmarked fortsætter med at buldre derudaf. Fra oktober til november 2021 faldt antallet af arbejdsløse med 6.900 til samlet 80.600. Det svarer til en arbejdsløshedsprocent på 2,8 %, og det er det laveste niveau siden november 2008. Det viser den aktuelle opgørelse fra Danmarks Statistik. Faldende ledighed i Vordingborg viser at vores kommune følger trenden.

Nedadgående pil

Det er en jobfest, der i den grad har inviteret borgerne i Vordingborg Kommune med.

Arbejdsløsheden er banket totalt i bund. 2,9 % i november var ledige i Vordingborg kommune, hvor der på landsplan var 2,8 % ledige. Det er det laveste niveau siden juli 2007 i Vordingborg kommune.

Ledighed i Vordingborg kommune

Ledighed halveret siden januar 2021

Siden januar 2021 er ledigheden faldet med 49,5 % fra 1053 ledige til 531 ledige i november 2021. Fra 4,7 % i januar 2021 til 2,9 % ledige af arbejdsstyrken i november 2021.

Ledigheden er dermed halveret på under et år. Antallet af ledige på kontanthjælp er også styrtdykket i løbet af 2021.

I januar var der 266 på kontanthjælp, og det tal var i november 2021 faldet til 128. Det er et fald på 52 %, hvilket er meget bemærkelsesværdigt.

Kontanthjælp i vordingborg kommune

 

Faldet i modtagere af kontanthjælp dækker over at langt størstedelen af kontanthjælpsmodtagerne er kommet i ordinær beskæftigelse viser tal fra jobindsats.dk.

Ledigheden blandt mænd og kvinder er i den foreløbige opgørelse fra Danmarks Statistik på samme niveau 2,7 % efter en længere periode med højere ledighed blandt kvinderne.

Fuldtidsledige i Vordingborg kommune

Det største fald i ledigheden har været hos de 25 til 29-årige kvinder, hvor der især i efteråret kom gang i ansættelserne. Ledigheden hos 25-29-årige kvinder er siden januar 2021 faldet markant – fra 11,4 % i januar til 3,4 % i november 2021.

Kvinders ledighed

69 kvinder i alderen 25 til 29 år var ledige i januar 2021 – i dag er det tal faldet til 20.

 

Kommentarer til de nye ledighedstal i Vordingborg kommune

Jakob Møller fra Insatech

Det er glædeligt at så mange er kommet i arbejde og at ledigheden er rekordlav. Det giver os dog en klar udfordring, da vi mangler kvalificeret arbejdskraft i det kommende år. Det bremser væksten i virksomhederne. Derfor ærgrer det os i DI, at 87 personer i Vordingborg kommune 1. januar 2022 har forladt arbejdsmarkedet før tid på den såkaldte “Arne-pension”. Dem mangler vi nu i virksomhederne. I denne uge har vi både fået tal, der viser rekordlav ledighed, ligesom 4 ud af 10 af DIs medlemmer i en ny rundspørge peger på manglende arbejdskraft som den største vækstudfordring i 2022. Det vidner om, hvor alvorlig en samfundsudfordring, vi står med.

Jacob Møller

Næstformand , DI Sydsjælland

I Vordingborg Kommune er vi kommet virkelig stærkt tilbage efter de to Corona-nedlukninger, og især siden februar 2021 har vi oplevet at antallet af fuldtidsledige har været faldende. Det er glædeligt og et udtryk for det gode samarbejde mellem Jobcentret, den enkelte ledige og virksomhederne. Jeg vil godt kvittere for det gode samarbejde til alle. Det er især indenfor bygge- og anlæg, hotel- og restauration, rengøring, produktion, pædagog/SOSU-området og transport, at der er kommet mange ledige i arbejde.

Vi er på vej ind i en periode, hvor virksomhederne både i Vordingborg Kommune og på landsplan har udfordringer med at få adgang til kvalificeret arbejdskraft. Derfor tilbyder vi løbende vores ledige opkvalificering/uddannelse, og jobcentret har derfor fortsat stort fokus på opkvalificering.

Lotte Svilling

Borger- og Arbejdsmarkedschef, Vordingborg Kommune

Logo Vordingborg kommune
Bolette Christensen Vordingborg Erhverv

Det er meget positivt at så mange ledige er kommet i arbejde. Det er afgørende for vores område, at det går godt for virksomhederne og at borgerne er i job. Manglen på arbejdskraft bliver en fælles udfordring i den kommende tid, da vi ellers risikerer at bremse den positive udvikling, der er i gang. Det understreger, at samarbejdet mellem virksomheder, jobcenter, kommune, uddannelser og arbejdsmarkedets parter er meget vigtigt for at løse manglen på arbejdskraft.

Bolette Christensen

Direktør, Vordingborg Erhverv

Denne artikel er skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Søren Knudsen

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev