OTD Packing Service vil fordoble forretningen

af | 11. aug 2022 | Erhvervsnyheder

Det første Tommy Danielsen fik øje på, da han kørte over broen til Møn for 28 år siden, var den lille flyveplads i Koster. Inden turen til øen syd for Sjælland havde han sagt farvel til Allerød Faldskærmscenter, som han selv stiftede i 1986. Det var længe inden han startede OTD Packing Service.

Så stod han der på Møn og overvejede at starte et nyt center. I bilen sad hustruen Yvonne Danielsen. Hun rystede på hovedet, da de fik øjenkontakt.

I stedet for et nyt faldskærmseventyr startede Tommy Danielsen sammen med Yvonne virksomheden OTD Packing Service i kælderen i deres hus på Klintevej for 26 år siden.

Prioriteringen viste sig at være fornuftig, allerede få år efter havde Tommy og Yvonne flere store kunder og 25 ansatte i den tilhørende store sidebygning.

Men midt i væksten slog Tommy Danielsen bremserne i.

“Når man er en lille famliledrevet virksomhed med vokseværk og pludselig har 25 medarbejdere, sker der noget og man kan ikke helt følge med,” forklarer Tommy Danielsen.

“Man skal grave dybt og finde ud af om man har lyst til at stå med ansvaret for de mennesker man har omkring sig.”

Vækstplaner

OTD Packing Service ligger i dag i industrikvateret i Stege, hvor de forarbejder, monterer og emballerer store enhedsmængder primært for virksomheder, som producerer medicinsk udstyr. Virksomheden beskæftiger 17-20 ansatte, som trives og er trofaste.

Der har dog sneget sig nye vækstplaner ind i pakke- og montagevirksomheden, og der arbejdes i øjeblikket på at fordoble kundebasen. Blandt andet ansætter virksomheden i forbindelse med udvidelsesplanerne en professionel bestyrelse.

Hvis OTD Packing Service lykkes med udvidelsen, vil det sandsynligvis også kræve en øgning af medarbejderstaben.

Sample image

“Vi prøver at balancere, i hvilken type kunder vi har.”

Salg -og marketingsansvarlig Oscar Møller Nielsen | OTD Packing

Naturlig begrænsning

Tommy Danielsen er nok ikke det de fleste forbinder med en typisk direktør. Han går i løstsiddende, kortærmede skjorter, og har skæg ned til brystet. Skægget er prydet af et enkelt, lille guldsmykke, der holder sammen på det.

Og så betyder det meget for ham, at de ansatte i virksomheden trives.

“Man skal grave dybt og finde ud af, om man har lyst til at med ansvaret for de mennesker man har omkring sig. Det har vi. Vi er meget sociale og tænker faktisk på deres ve og vel. Vi sørger for, at de ikke sidder med de samme ting for længe ad gangen, og at de udvikler sig personligt. Det har altid været mit mål.”

Faktisk oplevede pakke- og monteringsvirksomheden en stor stigning i aktiviteten under coronanedlukningen. De fik nemlig opgaven om at pakke test-kits, og derved gik de fra 17 medarbejdere til 70 på få uger. Det krævede at virksomheden lejede sig ind i tre yderligere steder, som hurtigt blev indrettet med diverse pakkefaciliteter. 

Nu er de igen nede på 17 medarbejdere,- men i forbindelse med den nye strategi regner Tommy Danielsen med at fordoble staben i løbet af de næste to – tre år.

Sample image

Ny måde at gøre tingene på

Tommy Danielsen revolutionerede i firserne faldskærmsuddannelsen i Danmark. Hvor det før tog flere måneder at tilegne sig et certifikat, kunne man nu på fire timer få tilsvarende certifikat hos Allerød Faldskærmscenter. Det stillede store krav til kontrol og sikkerhed. Samme kontrol og sikkerhed kræves også, når en virksomhed som OTD Packing Service ApS arbejder med medicinsk udstyr.

Virksomhedens første store kunde var i sin tid høreapparatfirmaet Widex, som manglede en leverandør, der kunne producere renseklude til høreapparaterne samt pakke diverse tilbehør. Det nyopstartede OTD Packing Service havde netop de kvalifikationer høreapparatfirmaet stod og manglede.

Herfra fik flere øjnene op for pakke- og monteringsfirmaet på Østmøn.

“Vi fik bl.a. en kunde ind, fordi de havde set, at tapen på vores pakker sad ens. Så de havde derfor tiltro til at indholdet også var korrekt monteret og pakket.”

Oscar Møller Nielsen fra OTD Packing Service

Stabile resultater

Pakke- og monteringsvirksomheden i Stege havde i mange år få, store kunder. Det betød at omsætningen kunne svinge voldsomt alt efter, hvor længe de store kunder fastholdt deres kontrakter.

Nu har OTD Packing Service iværksat en strategi, hvor de forsøger at fordele kundeporteføljen ud på flere af nogenlunde samme størrelse.

“Vi prøver at balancere, hvilken type kunder vi har, siger Oscar Møller Nielsen, der sidste år blev ansat til at stå for salg og marketing hos OTD Packing Service. Tidligere har han været business coordinator hos Møn Maskinbyg og projektleder hos PVM Reklame.”

Hvordan bliver en pakke- og montagevirksomhed en god forretning?

“Vores strategi er, at vi holder os til kerneforretningen som er ISO-certificeret montage og pakning. Det lykkes rigtig godt, og vi har professionaliseret hele kvalitetsdelen hen over nogle år,” siger Oscar Møller Nielsen.

Ny certificering

ISO-certificeringen, som OTD Packing Service fik i 2019, sikrer et velsmurt kvalitetsledelsessystem, og at al produktion bliver håndteret ens. Desuden sørger det for at alle kunde- og myndighedskrav bliver overholdt til punkt og prikke gennem omfattende dokumentation. Det kræves nemlig af de fleste producenter af medico-udstyr.

“Så der er sporbarhed i hele produktets tilblivelse,” forklarer Oscar Møller Nielsen om årsagen til dokumentationen.

Virksomheden i Stege har som næste mål, at blive certificeret inden for den Medico- standard, som hedder ISO 13485.

“Her er kravene skærpet yderligere, og der er yderligere punkter vi skal leve op til. Men det er ikke så stor en udfordring for os nu, for vi har allerede længe forberedt os og har produceret efter mange af principperne i lang tid. Vi kan allerede nu leve op til meget af det praktiske,” siger den salgs- og marketingansvarlige.

Udover medico-producenter, servicerer OTD Packing Service også virksomheder inden for forbrugerelektronik og mekanik.

Forsyningsudfordringer

Med Ruslands invasion af Ukraine er der skabt udfordringer hos OTD Packing Services leverandører. Ifølge direktøren er der kun en måde at komme igennem:

“Vi tænker ud af boksen. Vi prøver for eksempel at sprede os ud på flere leverandører. Det ved de fleste også godt, og de er faktisk også begyndt at hjælpe hinanden indbyrdes.”

Det går langsommere med at få nye kunder. Der er en vis nervøsitet i markedet, forklarer Tommy Danielsen. Men de kommer dog, og forretningen voksen stadig.

“Alle går på listesko. Og det kan vi mærke,” siger direktøren for OTD Packing Service.

Ifølge Oscar Møller Nielsen kræver det desuden et ekstra køligt overblik at følge med for tiden.

“Det er både svært at skaffe råvarer og finde på andre løsninger. Det er i det hele taget et lidt ustabilt marked,” siger han.

På trods af udfordringerne regner OTD Packing Service at være i mål med udvidelsesplanerne indenfor to – tre år.

Den rigtige tilgang

Tommy Danielsen har aldrig været den type, der kunne være ansat i en virksomhed. Han har altid været bevidst om, at han har brug for at være selvstændig. Men det har aldrig været den store virksomhed, der har motiveret ham.

“Vi var interesserede i at udvikle et produkt og udvikle os selv. Det har så taget overhånd på en positiv måde. Og det er en rigtig god fornemmelse,” siger Tommy Danielsen om OTD Packing Service, som er i gang med at vokse.

Ifølge pakke- og monteringsdirektøren handler det hele om tilgangen til at drive en virksomhed. Hvis man har den rigtige tilgang, er der sjældent noget, der for alvor føles svært.

“Når man tænker forud og fremad, giver det en frihed til at eksistere, og så er man ikke låst. Man skal have det lange lys på og være opmærksom på, at der kan komme bump på vejen. Men hvis man kan navigere i det, er det ikke hårdere end det også er sjovt.”

Hvad kræver det for at nå i mål med sin virksomhed?

“Man skal spørge sig selv, om man har lyst til de udfordringer det giver. Og om man har lyst til at være selvstændig. Også som person. Tal med en rigtig god revisor, og find en der kan give dig forretningsmæssig støtte. Og så gælder det om at have en baggrund og et netværk, som man har tillid til.”

Tommy Danielsen fra OTD Packing Service
Kasper Buur - Presse- og kommunikationskonsulent

Skrevet af Kasper Buur

Presse- og kommunikationskonsulent

T: +45 51 93 58 29

E: kb@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev