Nyt partnerskab bidrager med ny solcellepark i Vordingborg Kommune

af | 1. jul 2024 | Erhvervsnyheder

Solkraftværk i Barmosen

To nye solcelleparker kommer til Vordingborg Kommune. Solcelleparken ved Køng Mose, der er resultatet af Andels partnerskab med Better Energy, vil allerede være klar til produktion i 2025. Lokalplanen i Køng Mose er klar og blev lavet allerede tilbage i 2020. Men det er først nu, at den får mulighed for at blive tilsluttet el-nettet. Det sker gennem en såkaldt “krokodillenæbsløsning” som er en midlertidig tilladelse indtil en ny 132 kV transformerstation står klar ved Vordingborg Nord.

Og nu annoncerer Andel endnu et partnerskab, der skal anlægge en solcellepark ved Barmosen Vest i Vordingborg. Den nye partner, Andel har fået med på holdet, er Lige Energi. Lige Energi skal bistå Andel med projektudviklingen af solcelleparken, mens det vil være Andel, der ejer og drifter. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

”Vi er glade for, at vi sammen med Andel kan være en del af deres vision om at opstille solcelleparker rundt om i landet til gavn for en grønnere fremtid. Vi oplever, at flere og flere kommuner gerne vil give plads til solceller og vindmøller, og det er rigtig positivt. Derfor giver det også god mening at samle kræfterne og finde projekter, der for alvor kan sætte fart på den grønne omstilling”, fortæller Carsten G. Jensen, der er direktør i Lige Energi.

Etableringen af solcelleparken forventes at starte allerede i slutningen af 2025.

Solcelleparken vil betyde en øget solcellekapacitet, der kan dække cirka 320.000 husstandes årlige elforbrug, og den første del af solcelleparken vil være klar til produktion sidst i 2026.

Lokalplanområdet omfatter matrikel nr. 1a, ejerlav: Snertinge Hgd., Sværdborg og udgør et samlet areal på omkring 55 ha.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev