Nye ideer spirer hos Lykke Cykler

af | 24. mar 2021 | Detail, Erhvervsnyheder

Bo Petersen har trods nedlukninger sørget for, at nye ideer spirer hos Lykke Cykler og at de ikke kun øger forretningens egen omsætning, men også gør Præstø til et mere attraktivt turiststed.

Indehaver af Lykke Cykler Bo Petersen sammen med City Manager i Præstø, Rasmus Evind

Indehaver af Lykke Cykler Bo Petersen byder os velkomne ind i hans butik, beklædt med sit mundbind. Værkstedet har haft åbent hele tiden, men butikken har haft lukket siden den 25. december frem til detailhandlens genåbning. Gennem hele corona-perioden har Bo Petersen brygget på forskellige ideer, som er blevet realiseret; Cykeludlejning, mobilt værksted, showroom samt koncept med udlejning af cykler og fiskergrej er blevet en del af forretningen hos Lykke Cykler.

”Jeg har gået med ideerne i nogen tid, og sidste år kunne vi lancere dem. Omstændighederne taget i betragtning, så er det gået rigtig godt. Især udlejning af fiskergrej er gået over forventningen, og vi glæder os til endnu en sæson,” fortæller Bo Petersen.

Præstø skal blive endnu mere attraktiv for turister

Bo Petersen har samarbejdet med Vordingborg Kommune om at få cykeludlejning på forskellige lokationer i kommunen, som er velbesøgt af turister. Lige nu kan cyklerne blandt andet bruges fra havnene i Hårbølle, Klintholm, Masnedø og Nordhavnen i Vordingborg, og flere virksomheder er interesseret i at få stillet en cykeludlejningsstation tæt på deres forretning.

Bo fortæller: ”Med cyklerne kan turister opleve vores område på en helt anden måde, og det er et meget fleksibelt system. Via en app kan du betale og sætte din cykel af på hvilken som helst af vores stationer. Jeg vil gerne hjælpe til med at gøre Præstø og resten af kommunen til et attraktivt feriested, og det syntes jeg blandt andet, at cykeludlejning hjælper til med.”

City Manager i Præstø hos Lykke Cykler

City Manager og formand for Præstø Handels- og erhvervsforening Rasmus Evind er taget med på besøg.

Han tilføjer: ”Det er vigtigt, at vi kan tilbyde en bred pallette af forskellige aktiviteter, som gør Præstø til et attraktivt feriested. Det kan f.eks. være picnic, fiskeri, vandaktiviteter og andet, som skiller os ud eller kan underholde i ferien. Og så er det jo godt, at vi har trendsættere som Bo, der kan inspirere andre brancher, men særlig kommunen er også en vigtig medspiller.”

 

Fra idé til virkelighed

Cykeludlejning er ikke den eneste nye ting. Andre nye ideer spirer hos Lykke Cykler og de er blevet til virkelighed i løbet af det seneste år. Lykke Cykler har også lanceret et nyt koncept, de kalder mobilt værksted.

Bo Petersen forklarer: ”Med vores mobilværksted kører vi ud på kundens adresse og reparere deres cykler. Lige nu kører vi 5 dage om ugen fuldtid for mobilværkstedet, for det er et tilbud, som mange værdsætter. Det kan være langt at komme til Præstø med en punkteret cykel, hvi man f.eks. bor i Ørslev. Og vi har flere kunder i København, som har handlet deres cykel her under deres ferie.”

Men konceptet manglede finpudsning i sin spæde start. Derfor deltog Bo Petersen i et tredages internat med Vordingborg Erhverv og Erhvervshus Sjælland. Kurset hedder RaketVækst, og her får ejerledere sparring og vejledning til at sætte deres forretning i helikopterperspektiv samt sætte en bæredygtig og profitabel strategi i samarbejde med erfarne konsulenter.

”Det var en kæmpe hjælp. Jeg havde spekuleret på, hvordan det mobile værksted skulle drives, og på kurset fandt vi en løsning, hvor det mobile værksted i første omgang skulle indgå i en serviceaftale, som kunderne fik, når de købte en ny cykel på os. Det har været den helt rigtige løsning, som jeg ikke havde tænkt på selv uden den sparring, jeg fik på RaketVækst,” fortæller Bo Petersen, som tilføjer, at konsulenterne i første omgang ikke troede helt på det mobile værksted.

 

”Der er opfølgning 4 gange efter kurset, hvor jeg har kunne fortælle, at jeg har en bruttoomsætning på 550 kr. pr. time. Det er en helt klar sejr for os, og det var også lidt tilfredsstillende at kunne bevise min idés bæredygtighed i praksis,” smiler Bo og tilføjer:

”Men det er en stor investering for os. Alene platformen til udlejning og online betaling koster 100.000 kroner, så man skal tro på sit projekt. Derfor har det også været godt at få sparring til ideen.”

 

Unfair konkurrence under nedlukning

Bo Petersen har været aktiv talsmand for at få tilpasset corona-restriktionerne til virkeligheden. I 2 måneder måtte butikker holde lukket, mens supermarkeder fortsat kunne sælge deres udvalg af bl.a. tøj, hvidevarer, legetøj og cykler.

Idehaver af Lykke Cykler Bo Petersen

”Hvis nedlukningen er løsningen, så er det selvfølgelig helt okay – det er ikke selve løsningen, der er problemet. Men det er et problem, at supermarkeder fortsat kan få lov til at sælge varer i en tid, hvor vi andre må lukke vores butikker – især når vi har set eksempler på, at andre lande har fundet en løsning. Det ser jeg som uretfærdigt,” forklarer Bo Petersen, som har medvirket i Sjællandske, DR og i et interview med Anders Lund Madsen, hvor han belyser problemstillingen.

 

Rasmus Evind tilføjer: ”Medierne fortæller altid om, hvad der har lukket som følge af corona-restriktionerne, men der er mange butikker, der har haft åbent. Bo’s værksted er blot et eksempel. Så der er mange handlende, der slet ikke ved, at de kan handle lokalt. Det skaber en unfair konkurrence.”

 

Corona har også skabt muligheder

Både Bo Petersen og Rasmus Evind er enige om, at på trods af de udfordringer som er opstået pga. corona-situationen, så er der også opstået nye muligheder.

”Vi havde en rigtig god sommersæson i 2020, fordi mange har måtte holde deres ferie i Danmark. Det har givet os anledning til at vise, hvad Præstø kan tilbyde, og jeg tror, at vi får samme mulighed i år. Det giver os to gode år til at markedsføre alt det, Præstø kan,” fortæller Rasmus Evind.

Bo Petersen er enig i, at corona-situationen bestemt ikke har været problemfrit, men tager langt fra modet fra ham.

”Hvis man er iværksætter, sætter man sig ikke ned for at trille tommelfingre, fordi der er modstand. Så finder man en løsning. Ellers var man nok ikke blevet selvstændig”, fortæller Bo med et smil.

[visual-link-preview encoded=”eyJ0eXBlIjoiaW50ZXJuYWwiLCJwb3N0IjoyMzgzOSwicG9zdF9sYWJlbCI6IkluZGzDpmcgMjM4MzkgLSBOeSBjaXR5bWFuYWdlciBpIFZvcmRpbmdib3JnIiwidXJsIjoiIiwiaW1hZ2VfaWQiOjAsImltYWdlX3VybCI6IiIsInRpdGxlIjoiTMOGUyBPR1PDhTogTnkgQ2l0eW1hbmFnZXIgaSBWb3JkaW5nYm9yZyIsInN1bW1hcnkiOiIiLCJ0ZW1wbGF0ZSI6InRlc3QifQ==”]

Søren Knudsen - Presse- og kommunikationsrådgiver

Skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92

E: sk@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev