Månedens Historie November 2020: Byager’s Brolægning ApS

af | 13. nov 2020 | Bygge og Anlæg, Erhvervsnyheder, Følg vores arbejde

Byager’s Brolægning ApS har taget et særligt initiativ, som ses i Business Park Vordingborg ved afkørsel 41. På under 3 uger fik håndværksvirksomheden godkendt deres byggeansøgning for et 2.800 m2 lagerhotel af Vordingborg Kommune.

På billedet fra højre: Jenki Byager og Janne Jensen fra Byager’s Brolægning ApS og
Jens Damgaard fra Vordingborg Erhverv

Tidligere på året købte Byager’s Brolægning en grund på 9.500 m2 på afkørsel 41. Håndværksvirksomheden havde brug for opbevaringsplads, og skønt de ikke selv kan bruge al pladsen, så var Jenki Byager, indehaver af Byager’s Brolægning, sikker på, at andre lokale virksomheder også kunne bruge noget mere plads.

”Vi bygger et stort lagerhotel. Netop opbevaring er noget, som mange lokale erhvervsdrivende mangler – især inden for bygge- og anlægsfaget, men alt erhverv er velkomment. Lagerhotellet vil indeholde 11 lejemål med egen indgang og port med plads til en lastvogn,” fortæller Jenki Byager. Allerede nu har de første 5 lejere indgået aftaler for parceller, der vil ligge på samme side som McDonald’s og grænse op ad Stensved Kaserne.

På billedet: Visualisering af det kommende lagerhotel

Det 2.800 m2 store lagerhotel vil rumme i alt 11 parceller i forskellige størrelser, heraf de største på 330 m2. Dertil er bygningen designet til, at lastbiler og transportvogne nemt kan komme til hvert parcel, der har sin egen indgang.

”Byager’s Brolægning fortjener kåringen som Månedens Historie fordi at de har gjort noget ekstraordinært. Senest har de satset med en stor investering i en ny gren af forretningen i forbindelse med udvikling og udlejning af erhvervslokaler. Virksomheden arbejder hårdt for at skabe succes, fremdrift og vækst. Det er en fornøjelse at se virksomheden fortsat udvikle sig”, siger Jens Damgaard, erhvervsservicechef hos Vordingborg Erhverv.

Ved siden af lagerhotellet er der endnu 3.000 m2 byggegrund klar til udlejning.

 

Kåret som Børsen Gazelle 2020

Byager’s Brolægning har eksisteret siden 2015 og beskæftiger i dag 15 medarbejdere, der tilsammen har mange års erfaring. Og i den sidste tid er udviklingen gået stærkt.

Blandt andet derfor er Byager’s Brolægning kåret som Børsen Gazelle 2020 blandt andre lokale virksomheder. Børsens Gazelle-priser går til landets hurtigst voksende virksomheder fordi de er rollemodeller for jobskabelse, optimisme og kreativitet. Og ikke mindst i år, hvor corona har været en udfordring for mange danske virksomheder, er det ekstra vigtigt at anerkende virksomheders evne til at imødekomme uforudsete situationer.

”Vi er så stolte af prisen. Jeg har de bedste medarbejdere, som har hjulpet Byager’s Brolægning med at nå hertil, og det skylder jeg dem et kæmpe tak for,” siger Jenki Byager.

Jenki Byager, indehaver af Byager’s Brolægning ApS

 

Kort byggesagsbehandling

Debatten om byggesagsbehandlinger er udbredt i lokalt erhverv, men en række forbedringer i byggesagsafdelingen viser sine tydelige resultater.

”Vi fik vores byggeansøgning godkendt på under tre uger. Det var en proces, som vi bestemt ikke kan klage over. Vores arkitekt havde nemlig skrevet forkert matrikel i vores ansøgning. Frygten var, at vi måtte starte helt forfra, men sagsbehandleren flyttede hele sagen enkelt og hurtigt. Det var effektivt og problemfrit,” fortæller Jane Jensen, projektkoordinator hos Byager’s Brolægning.

Vordingborg Kommune har iværksat en række initiativer for at imødekomme lokalt erhverv om kortere behandlingstid på byggeansøgninger. Blandt andet kan erhvervsdrivende få en indledende dialog og vejledning af byggesagsbehandlere, som kører ud til Stege, Præstø og Vordingborg for at være tilgængelige. Dertil er der også ansat flere ressourcer, så virksomheder kan komme hurtigere videre med en godkendt byggeansøgning.

En effektiv og problemfri byggesagsbehandling er også noget, som McDonald’s og Ionity på afkørsel 41 har oplevet. McDonald’s fik sin byggeansøgning godkendt på blot 20 dage.

Hvad der skal ske på resten af Byager’s Brolægnings 9500 m2 store grund ved afkørsel 41, må tiden vise. Men både Jane og Jenki tror på en lys fremtid for erhvervsområdet Business Park Vordingborg.

”Der sker noget herude hele tiden. Med al den gennemkørende trafik, den kommende Femern Bælt-forbindelse og de gode rammevilkår for erhverv så er afkørsel 41 og Vordingborg helt bestemt et attraktivt område at fokusere på. Vores investering her skal nok vinde sig selv hjem – og mere til”, fortæller Jenki Byager.

 

Udvikling på afkørsel 41

Udviklingen på afkørsel 41 kan ses tydeligt. Byggearbejde, maskiner og nye facader er hverdag for de, som arbejder der og for de mange forbipasserende.

”Stadigt flere erhvervsdrivende, både lokale og udefrakommende, viser interesse for Business Park Vordingborg. Det skyldes ikke kun de store arealer, den klargjorte lokalplan og Vordingborg Kommunes fordelagtige erhvervsvilkår, men også fremtidspotentialet set i lyset af Femern Bælt-tunnelen, som vil åbne for lettere adgang til det tyske marked,” fortæller Jens Damgaard.

Om Månedens Historie

Månedens Historie handler om det lokale erhvervsliv i Vordingborg Kommune. Hver måned bringer Vordingborg Erhverv en lokal succeshistorie med en udnævnelse af en lokal virksomhed, en iværksætter, en ildsjæl, et projekt, et samarbejde eller et initiativ. Formålet er at skabe større kendskab til de mange gode historier, som både illustrerer mangfoldigheden i det lokale erhverv samt kan skabe inspiration til vækst og udvikling.

Denne artikel er skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Søren Knudsen

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev