Månedens Historie April 2021: Henrik Hansen Automobiler A/S

af | 8. apr 2021 | Detail, Erhvervsnyheder, Månedens Historie

Et mål om konstant vækst og en tro på lokalområdet er en del af opskriften på Henrik Hansen Automobiler A/S’s fremgang. En succesfuld opskrift, som vi gerne vil anerkende ved at udnævne virksomheden til Månedens Historie i april 2021.

Jens Damgaard sammen med Krisitan Hansen

Kristian Hansen og Frederik Hansen driver deres fars virksomhed videre. Henrik Hansen var både iværksætter og revisor, så da muligheden for at købe bilforhandleren i Næstved bød sig, kunne han ikke modstå. I 25 år drev han Henrik Hansen Automobiler A/S med stor succes, og nu er det blevet Kristian og Frederiks tur.

Kristian fortæller: ”Vi har en grundlæggende holdning til, at der er to måder at drive forretning på; enten lader man andre gøre det og ellers er man fremme i skoene.”

Afkørsel 41 er en den af udviklingen

At være på forkant med udviklingen er kernen i deres forretning – og det er også en af grundene til, at de valgte at flytte til Business Park Vordingborg ved afkørsel 41.

”Det er rigtig vigtigt for os, at vi ligger lige ud til vejen. Beliggenhed og synlighed er nemlig alt, og med denne placering kan mange pendlere få fornøjelsen af at se os, når de kører til og fra motorvejen,” forklarer Kristian.

Henrik Hansen Automobiler A/S har tidligere haft butik i industriområdet i Vordingborg, men valgte at bygge nyt i Business Park Vordingborg på grund af fremtidspotentialerne. Virksomheden har fortsat også deres butik i Næstved.

Den nye beliggenhed har fået flere til at komme ind i butikken. Kristian fortæller: ”Der har været en stigning i kunder, og vi har også mange strøgkunder nu. Det er de kunder, som går rundt om butikken for at se udvalget af biler. Mængden af impulskøb er derfor også steget, og det lyder lidt vildt når vi snakker om biler. Men mange af vores biler i prisklassen omkring 130.000 kroner bliver hurtigt solgt, for de fleste husstande har udbetalingen til rådighed.” 

At se nye muligheder og turde tage springet er netop en af årsagerne til, at vi har valgt at kåre Henrik Hansen Automobiler A/S til Månedens Historie i april 2021.

”Kristian og Frederik har udviklingsånd. Når de ser en mulighed for vækst og udvikling, så griber de den. Det er den ånd, der skaber et stærkt lokalområdet og erhvervsudvikling. Det vil vi selvfølgelig gerne anerkende – det har de fuldt fortjent,” fortæller Jens Damgaard, erhvervsudviklingschef hos Vordingborg Erhverv.

Jens har sammen med Vordingborg Kommune hjulpet Frederik og Kristian med at finde den rette plads i Business Park Vordingborg.

Mandskab er afgørende

Henrik Hansen Automobiler A/S består af 40 medarbejdere i Næstved og 12 medarbejdere i Vordingborg. Kristian håber, at de bliver 20 medarbejdere i Vordingborg inden for de næste par år.

Medejer af Henrik Hansen Automobiler sammen med Jens Damgaard

”Vores virksomhed består af dygtige sælgere, administrative medarbejdere og mekanikere på værkstederne, som alle er lige vigtige i driften af vores forretning. Mandskabet er helt afgørende for at få og opretholde succes. Vi vil gerne omgive os med de rette, der kan hjælpe os med at nå vores mål og ambitioner,” fortæller Kristian.

Men det er ikke kun nuværende mandskab, Kristian og Frederik fokuserer på. De vil også gerne bidrage til fremtidens arbejdskraft og vise hverdagen som bilforhandler. Butikken i Næstved har 5 lærlinge, og Kristian har en voksenelev i Vordingborg samt to lærlinge. Lige nu har Kristian også en skolepraktikant i butikken, men her er der en klar ulempe.

”De har selvfølgelig ikke kørekort,” griner Kristian. ”Det er en fordel at vide, hvordan bilen virker og både mekanikken og følelsen af at køre bil, når man skal sælge dem, men selv uden kørekort skal de selvfølgelig også have lov til at opleve arbejdet hos en bilforhandler. ”

For Kristian er det en hjertesag at være med til at vise unge de mange muligheder, som fremtiden kan byde på.

”Skole er ikke for alle, og det er så ærgerligt for dem, der ikke passer ind i en eller anden kasse, som uddannelsessystemet dikterer. Det er nemlig ikke alle, der finder ud af hvem de er og hvad de vil lave ved at gå i skole. Nogle har brug for at komme ud og opleve det i praksis,” fortæller Kristian, der gennem sin uddannelse som biløkonom selv har oplevet, hvordan skole ikke var den rette vej for ham.

Men det er ikke den eneste ulempe ift. rekruttering og mandskab, som Kristian belyser.

”Da vi søgte en ny bilsælger, fik vi 25 ansøgere – men ingen kvindelige ansøgere. I Næstved er der 40 ansatte i alt, men kun 4 kvinder. Det er rigtig svært at ansætte kvinder, når de ikke ansøger, og jeg tror på, at bilbranchen ville kunne forbedres, hvis vi i højere grad kan skabe den sunde dynamik af blandede baggrunde og kompetencer,” fortæller Kristian, som håber på at være med til at byde flere kvinder velkomne til bilbranchen.

En hård branche med mange krav

Bilbranchen er en hård branche, hvor samarbejde med og krav fra bilproducenter er afgørende for virksomhedens overlevelse.

”I den her branche skal vi hele tiden top-performe for at få forretningen til at køre rundt. Vi bliver målt på alt; kundetilfredshed, salg af biler, måtter, oliefiltre og ledningsnet til træk er bare nogle eksempler. Vi bliver også målt i forhold til andre forhandlere. Vi stræber derfor altid efter at overgå sidste års resultater,” forklarer Kristian, som er vokset op i branchen.

Han trives med forholdene, som han ser som en motivation, men han anerkender også, at det kan være hårdt at skulle hæve standarden gang på gang.

Selvom at det er en hård branche, så ser Kristian en klar fordel ved samarbejdet med bilproducenterne.

Kristian forklarer: ”Vi har al data tilgængelig, og internt bruger vi den også til at måle vores egen fremgang. Og så er der ikke mindst alt det markedsføringsmateriale, som bilproducenterne laver; tv-reklamer, brochurer og meget mere, som kommer os til gavn. Da vi skulle tegne butikken her, stillede bilproducenterne også med en arkitekt fordi butikken skal leve op til deres design-guidelines.”

Kristian ser også frem til at få nye naboer på afkørsel 41 selvom det kan betyde, at en konkurrent flytter ind ved siden af.

”Vi drømmer om at få blandt andet byggemarkeder hertil, som kan tiltrække det private segment. Og skulle en anden bilforhandler også se mulighederne her, så er de da også velkomne,” smiler Kristian.

Om Månedens Historie

Månedens Historie handler om det lokale erhvervsliv i Vordingborg Kommune. Hver måned bringer Vordingborg Erhverv en lokal succeshistorie med en udnævnelse af en lokal virksomhed, en iværksætter, en ildsjæl, et projekt, et samarbejde eller et initiativ. Formålet er at skabe større kendskab til de mange gode historier, som både illustrerer mangfoldigheden i det lokale erhverv samt kan skabe inspiration til vækst og udvikling.

Denne artikel er skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Søren Knudsen

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev