Lærlingenetværk i bygge- og anlægsbranchen

af | 7. sep 2020 | Bygge og Anlæg, Erhvervsnyheder

Siden februar 2020 har en arbejdsgruppe bestående af tre lokale håndværksvirksomheder og Vordingborg Erhverv arbejdet på at få etableret et netværk for lærlinge i bygge- og anlægsbranchen i Vordingborg kommune.

De tre lokale håndværksvirksomheder i arbejdsgruppen er Filtenborg El A/S, Pribohuset ApS og Malermester Björn Forsberg A/S. Alle tre virksomheder deltager i arbejdsgruppen med en lærling og mester selv.

Der var planlagt et kick-off arrangement i maj måned, som desværre dengang måtte udsættes på ubestemt tid. Selv om det nu er tilladt at samles op til 100 personer, har arbejdsgruppen besluttet at udsætte opstarten af netværket. De fleste bygge- og anlægsvirksomheder har rigtig travlt i øjeblikket, og det vil være meget uheldigt, hvis deres ansatte bliver syge eller skal i karantæne. Arbejdsgruppen ønsker derfor ikke at tage nogen chancer ved at samle en stor flok lærlinge til et arrangement.

Vi er nødt til at lægge projektet i dvale indtil Corona situationen er stabiliseret. Jeg ved, at Corona kan fås alle steder, men vi behøver ikke lave sammenkomster bare fordi det er besluttet for lang tid siden. Jeg mener, at vi tager ansvar, hvis vi ikke afholder kick-off arrangementet lige nu. Det er måske en dråbe i havet, men en lille del har også ret. Jeg vil mene, at vi skal gå efter devisen ”Need to have or Nice to have”. Og dette må være ”Nice to have,” udtaler Malermester Björn Forsberg.

Lærlingenetværket har fået navnet VorLærling, og der vil blive afholdt arrangementer med både socialt og fagligt indhold.

 

Spejling i andre håndværkere

Der er tre hovedformål med netværket VorLærling:

Det første er at give lærlingene mere viden om, hvordan andre med en anden håndværksmæssig baggrund arbejder. Dette er for at skabe respekt for andres arbejde og forbedre samarbejdet på byggepladserne.

Det andet formål er at få skabt mere synlighed om erhvervsuddannelserne, så flere unge vælger dem.

Det tredje formål er at give lærlingene mulighed for at deltage i sociale og faglige arrangementer. De af deres venner, der ikke har valgt en erhvervsuddannelse, har jo mulighed for at deltage i fredagsbar, gymnasiefester m.m.

Når det bliver tid til at opstarte VorLærling, vil det blive kommunikeret ud via foldere, Facebook, Vordingborg Erhvervs nyhedsbreve m.m.

Kontaktoplysninger:
Monica Jensen, Projektleder hos Vordingborg Erhverv.
Telefon: +45 2577 9073 | Mail: mj@vordingborgerhverv.dk

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev