Handelsstandsformand er ny citymanager i Præstø

af | 8. sep 2023 | Erhvervsnyheder

 Ifølge tidligere citymanager i Præstø Rasmus Evind, er der en helt naturlig årsag til at citymanagerstafetten går til Henrik Westergaard. Han er nemlig formand for Præstø Handel og Erhverv, og det er meningen at formanden i handelsstandsforeningen også påtager sig rollen som citymanager.

Efter fire år på posten valgte Rasmus Evind sidste år at træde tilbage som formand for handelsstandsforeningen i Præstø. Derved har Henrik Westergaard haft et år til at falde til som ny formand, inden han nu også overtager citymanagerrollen.

Rasmus Evind forklarer, at det er meget positivt, der nu igen er tre i citymanagerteamet.

”Teamet er stærkere, når vi er tre, fordi man kan sparre med hinanden. Det er altid godt med nye og flere kræfter på citymanagerholdet.”

Den nye citymanager i Præstø ser frem til arbejdet.

”Jeg håber, at jeg, med den viden jeg har om Præstø og oplandet omkring, kan være med til at udvikle handelslivet, skabe en endnu stærkere fællesskabsfølelse og generelt skabe større interesse for Præstø. Jo stærkere byen står sammen, jo flere vil være med i fællesskabet uanset om det handler om boligsituationen, uddannelsesmulighederne eller handel og erhvervslivet,” siger Henrik Westergaard.

Rasmus Evind ser også frem til at skulle bestride en enkelt citymanager-post.

”Så kan jeg fokusere mere på rollen som citymanager i Vordingborg.”

Der er tre citymanagere i Vordingborg Kommune med ansvar for hver deres by. Det er Stege, Præstø og Vordingborg. Rasmus Evind er citymanager for Vordingborg mens Tina Olsen er citymanager i Stege, og Henrik Westergaard er for Præstø.

Citymanagerne er en del af Business Vordingborg, hvor de skal udvikle handelslivet i kommunens købstæder.

“Der er mange lokale ildsjæle, der brænder for byen og dens kulturliv. Det skal styrkes og udvikles, så byen fortsat er et tilvalg og ikke et fravalg​”

Citymanager i Præstø Henrik Westergaard | Business Vordingborg

Direktør og ejer hos Knudsen Extrusion Peter Rosenkrands

Parkeringsudfordringer

Henrik Westergaard er et velkendt ansigt i Præstø. Udover formandskabet i Præstø Handel og Erhverv er Henrik Westergaard indehaver af produktionshuset Monkeysound, som producerer lyd og video til markedsføring.

”Mit netværk lokalt er meget stort og stærkt, og med Citymanager-opgaver kan jeg for alvor drage nytte af mine mange kontakter. Jeg oplever at jeg er vellidt i byen og er god til at skabe kontakter både lokalt og i kommunen,” siger Henrik Westergaard.

Ifølge den nye citymanager, er Præstø en fantastisk by med et stærkt sammenhold.

”Der er mange lokale ildsjæle, der brænder for byen og dens kulturliv. Det skal styrkes og udvikles, så byen fortsat er et tilvalg og ikke et fravalg, når boligsøgende er på udkig efter en bolig eller nye virksomheder vil slå sig ned. Det stiller store krav til byens udvikling, men den opgave, mener jeg, kan og skal vi løfte,” siger Henrik Westergaard.

Der er dog også udfordringer for Præstø, pointerer den nye citymanger.

”Byens udfordring set med forretningernes øjne er helt sikkert mulighed for parkering tæt på bymidten. En svær opgave som kræver dialog med lodsejere og embedsværket. Byen er heller ikke en spændende by at være ung i. Her skal der være flere spændende tilbud som de unge har lyst til at være i og meget gerne udvikle på,” siger Henrik Westergaard og pointerer, at der desuden mangler skiltning og overnatningsmuligheder i byen, når sommerens mange turister rykker ind.

”Drømme for Præstø har vi rigeligt af i byen, men de drømme kræver stor økonomi og velvilje fra Vordingborg Kommune. Hvis kommunen vil lege med, skal vi nok stå klar,” siger citymanageren fra Præstø.

“Der er mange gode folk, som gerne vil – men mangler den der er tovholder og som starter med at tage initiativet.”

Citymanager i Vordingborg Rasmus Evind | Business Vordingborg

Næste skridt for Vordingborg

Det næste projekt Rasmus Evind tager fat på i Vordingborg, er at aktivere de mange frivillige kræfter, som er i byen og ikke kommer i spil.

”Der er mange gode folk, som gerne vil – men mangler den der er tovholder og som starter med at tage initiativet,” forklarer citymanageren i Vordingborg. Frivilligkræfterne kan eksempelvis bruges på enten at samle skrald eller vande blomster, som det ses i Præstø og Stege.

Rasmus påpeger desuden i forbindelse med citymanagerskiftet i Præstø, at samme skifte på et tidspunkt vil være passende i Vordingborg.

”Det vil være mest hensigtsmæssigt at Bycentrum, som er handelsstandsforeningen i Vordingborg, overtager citymanager. Der er synergi og samarbejde mellem citymanagerposten og handelsstandsforeningen, man bliver nødt til at trække på,” siger Rasmus Evind, der desuden forklarer at han vil samarbejde med Bycentrum, gennem deres nyansatte eventmanager eller formanden Lasse Olsen.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev