Green2x fuldender ledelsesteam

af | 15. maj 2023 | Erhvervsnyheder

Mikkel Sjøllin Kiil, CEO, Green2x i Vordingborg

Green2x er moderselskabet bag Vordingborg Biofuel og har til hensigt at opføre verdens største biogasanlæg på havnen i Vordingborg. Selskabet er nu kommet nærmere ambitionen, da de nu har samlet et komplet ledelsesteam til organisationen, der skal drive det ambitiøse projekt.

Det fortæller Mikkel Sjølin Kill, CEO for Green2x. Han overtog rollen november sidste år, hvor han udpegede Morten P. Toft som CFO og Niklas Ahlefeldt-Laurvig som CCO.

Berit Hinnemann slutter sig nu til holdet som CTO, og dermed er det fulde ledelsesteam nu på plads i Green2x.

“Det er fantastisk, at vi har kunnet finde folk fra den absolutte top. Det har taget lidt tid at finde den rigtige til CTO-rollen, da rollen er meget afgørende for en grøn teknologivirksomhed som vores, og nu er det på plads. At kunne tiltrække så stærk en profil som Berit Hinnemann vil helt sikkert bringe vigtig ekspertise og momentum til vores virksomhed,” siger den administrerende direktør for Green2x.

Green2x vil tage skridtet med bæredygtig energiproduktion til næste niveau ved at udnytte en ny teknologi baseret på et naturligt restprodukt som råvare.

Råvaren, i dette tilfælde halm, som normalt efterlades på markerne efter høsten, vil blive udnyttet takket være den nye teknologi. Med en ressourceudnyttelse på op til 99% af den tilførte råvare vil slutproduktet have en betydelig positiv indvirkning på miljøet.

“Jeg tror på, at vi har knækket koden for at imødegå en af klimaudfordringerne. For at kunne leve, som vi ønsker, og udvikle den verden, vi lever i, er det afgørende, at vi finder smartere måder at gøre det på. Adgangen til grøn energi spiller en væsentlig rolle i denne sammenhæng,” forklarer Mikkel Sjølin Kiil.

“Vi er i fuld gang med at se på andre steder i verden og vi kigger i første omgang på Skandinavien og vi kigger også på andre steder i Danmark. Derefter skal vi også ud andre steder i verden.”

Peter Stabell | Project director, Green2x

Peter Stabell fra Vordingborg Biofuel forventer første spadestik sommer 2023

Vil udvide til Skandinavien

Peter Stabell er stadig hovedmanden bag Vordingborg Biofuel og er project director i Green2x. Han uddyber den ambitiøse plan.

”Vi er i fuld gang med at se på andre steder i verden og vi kigger i første omgang på Skandinavien og herunder også andre steder i Danmark. Derefter skal vi også ud andre steder i verden,” siger Peter Stabell.

Virksomheden med de store grønne ambitioner vil udvikle, eje, bygge og drive mange biobrændstof anlæg i hele verden. Green2x skal være der, hvor behovet er og hvor der er god adgang til biomasse som halm og andre restprodukter fra landbrugsproduktionen.

”Vores grundproduktion er biogas – der består af metan og CO2. Vi kan levere gassen, hvis der er behov for det,” siger Peter Stabell.

Samtidigt er behovet for grønne brændstoffer til tung transport også eksploderet, hvilket giver Green2x endnu en trumf på hånden.

Biogassen kan opgraderes til brændstoffer, der kan bruges i tung transport som lastbiler og skibstrafik samt kemiindustrien.

”Det er metanol og vi ser kun en stigende efterspørgsel på det på globalt plan. Flere og flere rederier køber skibe ind, der skal sejle på metanol. Flere transportvirksomheder som kigger på at anvende metanol til tung vejtransport,” siger Peter Stabell.

Ifølge Peter Stabell udvikler markedet sig meget gunstigt med en stigende efterspørgsel på biogas og på de mere avancerede biobrændstoffer som Vordingborg Biofuel og Green2x også kan levere.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev