Goddag til milliardvirksomhed i Vordingborg

af | 14. maj 2021 | Erhvervsnyheder, Klintholm Havn

Der var både tilfredse og brede smil bag de obligatoriske mundbind, da verdens største udbyder af sikkerhedstræning RelyOn Nutec onsdag officielt sagde goddag til Vordingborg.

Forrest ved indgangen stod en synlig stolt Claus Nexøe Hansen, administrerende direktør for RelyOn Nutecs aktiviteter i Skandinavien.  Han bød gæster og presse velkommen til træningsfaciliteterne, der er placeret i DGI Huset i Vordingborg.

”Vi er superglade for i dag officielt at åbne vores nye træningscenter, selvom vi har været i gang siden 1. april. Vi er kommet godt i gang, og vi er overbeviste om at der bliver masser af arbejde til os med at sikkerhedstræne medarbejdere til Femern-byggeriet og vindmølleparkerne i Østersøen,” sagde Claus Nexøe Hansen i en tale ved indvielsen.

Og det er en sværvægter, der har åbnet træningscenter i Vordingborg. RelyOn Nutec er verdens største virksomhed i sikkerhedstræning og uddannelse af medarbejdere indenfor offshore, olie, gas og vind industrier. Det er de store vindmølleparker i Østersøen og byggeriet af Femern-tunnelen, der har trukket RelyOn Nutec til Vordingborg.

 

Borgmester er begejstret

Vordingborgs borgmester Mikael Smed (S) er begejstret for, at det er lykkedes at tiltrække RelyOn Nutec til Vordingborg.

”Det er en historisk dag for Vordingborg, og jeg er personligt begejstret over at få en milliardvirksomhed som RelyOn Nutec til kommunen, fordi det er et vigtigt signal til omverdenen om at der sker noget spændende og vigtigt i vores kommune. Det er også et kvalitetsstempel af vores strategisk rigtige placering i det vækstboom, der er i gang indenfor den grønne energisektor,” sagde Mikael Smed i sin tale.

Træningscenteret er placeret i DGI Huset, hvor der ved onsdagens (12. maj 2021) indvielse blev demonstreret højderedning fra en ”brændende” vindmølle og sø-redning i svømmehallens bassin. Snoren blev ikke klippet, men snittet med en redningskniv af borgmester Mikael Smed. I dagens anledning iført borgmesterkæde for at markere den store betydning af at den danske sikkerhedsgigant er kommet til Vordingborg.

”Det er perfekt for os at åbne i Vordingborg, da faciliteterne var på plads og vi kunne komme hurtigt i gang uden store startomkostninger. Vores forventning er at i løbet af et års tid har vi fyldt kalenderen godt op med træningskurser for de virksomheder, der arbejder på Femern tunnelbyggeriet og vindmølleoperatører, der er på Klintholm Havn,” siger Claus Nexøe Hansen.

I første omgang er det instruktører fra Esbjerg, der har startet træningscenteret op, og i løbet af den kommende tid vil RelyOn Nutec begynde at ansætte lokale instruktører.

 

Perfekt placering

Netop placeringen i Vordingborg fremhæves som perfekt af Morten Skouboe, der er daglig leder af Vattenfalls afdeling på Klintholm Havn. Vattenfall driver Danmarks største havvindmøllepark på Krigers Flak i Østersøen:

”Det bliver nemmere og hurtigere for os at få vores medarbejdere på de obligatoriske sikkerhedskurser, når de kan klare det i Vordingborg. Før skulle vi til Esbjerg, og nu sparer vi både tid og penge. Det er superpraktisk for os og giver os meget mere fleksibilitet end vi har i dag,” siger Morten Skouboe.

 

Klintholm skal være Østersøens svar på Esbjerg

Ifølge Vordingborgs borgmester Mikael Smed blæser vinden i den grad i kommunens retning, og derfor er det afgørende at kommunen gør sig klar til at sætte ekstra fart på udviklingen.

”Klintholm skal være Østersøens svar på Esbjerg. Baltic Sea Offshore Hub står med et kæmpe potentiale for vækst, mange nye job og en positiv udvikling af kommunen. Dagen i dag markerer starten på noget stort, og der skal lyde stor tak til RelyOn Nutec for at gå forrest sammen med os i denne udvikling, og vi håber, at det vil være med til at vise vejen for flere virksomheder, der vil være med på rejsen, hvor Klintholm Havn bliver Østersøens førstevalg,” sagde Mikael Smed i åbningstalen.

Denne artikel er skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Søren Knudsen

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev