Everfuel overvejer brinttankstation i Vordingborg

af | 17. mar 2022 | Business Park Vordingborg, Erhvervsnyheder, Grøn omstilling, Vækst

I dag findes der TRE brint tankstationer på Sjælland. 1 i Korsør og 2 i København. Men det bliver der måske snart lavet om på. Det kunne salgsdirektør Lars Jakobsen fra Everfuel, der er Danmarks førende brint energiselskab, afsløre på konferencen ”Brint i tanken – grøn omstilling af transporten”, som Vordingborg Erhverv afviklede onsdag. Everfuel brinttankstation etableres potentiet i Vordingborg.

Lars Jakobsen fra Everfuel

Lars Jakobsen fortalte under sit oplæg til de 70 fremmødte deltagere på konferencen at en brint tankstation placeret ved Afkørsel 41 er meget interessant for dem. Der blev fremvist tegninger af hvordan tankanlægget kunne se ud og hvor det ville ligge i den nuværende Business Park Vordingborg.

Der var på konferencen ingen tvivl om at Vordingborg kommunes placering – og især motorvejsafkørsel 41 er strategisk interessant for Everfuel på grund af den nord og syd gående trafik. Det er især den tunge lastbiltrafik, der er interessant at få omstillet til brint.

”Det er helt bestemt interessant for Everfuel at placere sig ved Afkørsel 41. En placering ved Vordingborg bliver bedre og bedre også set i Femern perspektivet. Allerede nu er det en af de spændende motorveje, og vi ser kun at der bliver yderligere og bedre muligheder konstant hernede. Derfor har vi også vores øjne på Vordingborg og det kunne være et af de steder vi vil placere os,” siger Lars Jakobsen fra Everfuel.

“Vi har kigget på Vordingborg, og det et interessant område. Vi har fokus på den tunge trafik, og derfor er afkørsel 41 en spændende lokation for os.”

Salgsdirektør Lars Jakobsen | Everfuel

Lars Jakobsen fra Everfuel

[visual-link-preview encoded=”eyJ0eXBlIjoiaW50ZXJuYWwiLCJwb3N0IjoxNjk1OCwicG9zdF9sYWJlbCI6IkluZGzDpmcgMTY5NTggLSBFdmVyZnVlbCBieWdnZXIgYnJpbnRzdGF0aW9uIGkgVm9yZGluZ2JvcmciLCJ1cmwiOiIiLCJpbWFnZV9pZCI6MCwiaW1hZ2VfdXJsIjoiIiwidGl0bGUiOiJMw4ZTIE9HU8OFOiBFdmVyZnVlbCBieWdnZXIgYnJpbnRzdGF0aW9uIGkgVm9yZGluZ2JvcmciLCJzdW1tYXJ5IjoiIiwidGVtcGxhdGUiOiJ0ZXN0In0=”]

Der er ikke taget nogen endelig beslutning om at etablere en Everfuel brint tankstation ved Afkørsel 41, men Lars Jakobsen gjorde det klart på konferencen, at der skal ikke så meget til rent efterspørgselsmæssigt før der er grundlag for at etablere en brinttankstation.

”Vi skal vi finde et kundegrundlag der kan få os i gang. Vi kan skalere vores infrastruktur relativt meget. Vi starter altid med at tegne billedet: Hvad kan vi lave i slutkapacitet? Der skal vi kunne håndtere virkelig mange køretøjer, men kan vi starte lidt mindre så kan vi også gøre det. Og det er også vores plan,” siger Lars Jakobsen, salgsdirektør fra Everfuel.

Søren Knudsen - Presse- og kommunikationsrådgiver

Skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev