Erhvervsprisen 2023: Tre virksomheder nomineret

af | 11. jan 2024 | Erhvervsnyheder

Disse tre virksomheder er nomineret til Erhvervsprisen 2023

Der er ekstra meget på spil for tre virksomheder i Vordingborg Kommune i løbet af januar. Dommerkomiteen bag Vordingborg Kommunes erhvervspriser har nomineret tre udvalgte virksomheder, der skal kæmpe om Erhvervsprisen 2023, hvor vinderen bliver kåret ved den store erhvervsprisfest den 25. januar på STARS i Vordingborg.

De tre virksomheder er Proplast, Colourplus og Asfaltsjakket.

Erhvervsprisen 2023 bliver tildelt en virksomhed i Vordingborg Kommune, som i årets løb har udmærket sig gennem eksempelvis:

  • en særlig indsats for erhvervsudviklingen i Vordingborg Kommune
  • økonomisk vækst
  • skabelse af arbejdspladser
  • særlige tiltag over for medarbejdere
  • innovation
  • internationalisering

Baggrunden for nomineringerne er samlet, at det er tre virksomheder der på hver deres måde arbejder målrettet med at skabe økonomisk vækst og arbejdspladser.

Proplast

Plastproducenten Proplast i Præstø har i 2023 både oplevet stor fremgang i forretningen og skiftet navn fra Knudsen Extrusion til Proplast. I juli 2021 overtog nuværende ejer og direktør i Proplast, Peter Rosenkrands, virksomheden fra Christian Knudsen.

Siden overtagelsen er det gået godt i virksomheden, som er gået fra 35 til 53 medarbejdere, og omsætningen er vokset med 35 procent.

”Grunden til virksomhedens succes er, at vi simpelthen driver godt købmandskab. Men vi har også fokus på vores værdier, som er troværdighed og ansvarlighed. Det, tror jeg, er noget kunderne sætter pris på,” siger Peter Rosenkrands og fortsætter:

”For ti år siden fik vi Erhvervsprisen. Det er vigtigt, at man kan føle sig stolt over at være i en virksomhed, og at der er andre som anerkender den. Det betyder meget for mig, men det betyder lige så meget for mine kollegaer og ansatte at få anerkendelse af det vi gør. Og det synes jeg, er det største ved at være indstillet til Erhvervsprisen.”

Proplast producerer og ekstruderer blandt andet slanger og rør i plastkomponenter. Virksomheden har 25 produktionslinjer, der ekstruderer rør, slange og profiler i mange former og størrelser. Plastkomponenterne sælges til industri, medicinal-, vindmølle-, bil- og fødevareindustrien.

Virksomheden har gennem årene, med Peter Rosenkrands bag roret, udviklet to yderligere søjler i virksomhedens forretningsområde. Det er rådgivning som den ene søjle, og compliance eller dokumentation som den anden. Dertil kommer produktion som den midterste søjle.

Direktør og ejer hos Knudsen Extrusion Peter Rosenkrands

Colourplus

Kæden af specialbutikker Colourplus, som ligger på Sjælland, Lolland–Falster samt Bornholm, er kommet godt i mål i 2023 med en omsætning på 114 millioner kroner.

”Colourplus’ styrke er, at vi gør tingene anderledes og prøver at finde de huller, der er overfor de store byggemarkedskæder. Og vi prøver at tilpasse os kundernes behov, lige netop i de områder, hvor vi er beliggende,” siger direktør i Colourplus Jakob Mikkelsen.

”Det at blive nomineret er et cadeau til os fra vores kollegaer og betyder, at vi gør det godt. Så må vi se om det rækker.”

Colourplus sælger blandt andet indendørs og udendørs maling, solafskærmning, tapet og arbejdstøj og henvender sig både til detail og B2B. Kæden af specialbutikker har 60 ansatte.

Ejer og direktør hos Knudsen Extrusion Peter Rosenkrands med gæster fra Vordingborg Erhvervsforening

Asfaltsjakket

Virksomheden Asfaltsjakket, centralt placeret i Lundby, drives primært af direktør Martin K. Olsen og beskæftiger 80-100 dedikerede medarbejdere. I 2023 har Asfaltsjakket kæmpet med forsyningsproblemer og prisstigninger men på trods af udfordringerne er forretningen alligevel vokset.

”Vi ved stadig ikke, hvor priserne havner henne, selvom det er stabilt nu. Men 2023 har alligevel været et godt år. Vi har haft travlt og formået at have noget at lave hele tiden. Der har ikke været stillestående perioder,” siger projektleder i Asfaltsjakket Jussi Nielsen og fortsætter:

”Det betyder meget for os at blive nomineret til erhvervsprisen, fordi det er i vores egen kommune. Vi udfører arbejde på hele Sjælland, Lolland og Falster. Derfor er det særligt at blive anerkendt lokalt.”

Asfaltsjakket er specialiseret i udførelsen af asfaltentrepriser for store og mellemstore danske virksomheder, kommuner samt private entrepriser i mindre skala. Virksomhedens ekspertise ligger i udlægning af bærelag og slidlag af asfalt i forskellige kontekster, såsom render, cykelstier, fortove, mindre parkeringspladser og indkørsler. Mange af disse opgaver udføres med brug af specialudviklede båndbiler.

Gennem en kombination af dedikation, omhu og fokus på kvalitet har Asfaltsjakket udviklet sig til en velfungerende og bæredygtig enhed.

Ejer og direktør hos Knudsen Extrusion Peter Rosenkrands med gæster fra Vordingborg Erhvervsforening

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev