Erfaren international projektleder til Business Vordingborg

af | 7. nov 2023 | Erhvervsnyheder, Grøn omstilling

Gustavo Ferraz de Luna

Business Vordingborgs nyansatte direktør Helene Urth begynder nu at sætte sit aftryk på Vordingborg Kommune erhvervsfremmeorganisationen. Helene Urth har netop ansat en erfaren international projektleder til Business Vordingborg. Gustavo Ferraz de Luna skal være business manager inden for grøn energi.

Gustavo Ferraz de Luna startede i stillingen den 1. november.

“Jeg ser frem til at styrke den grønne omstilling i Vordingborg Kommune med tiltrækning af energivirksomheder til kommunen. Jeg har igennem mit tidligere virke oplevet stor interesse for området. Der er allerede mange spændende grønne energiprojekter i gang i Vordingborg med store investeringer i solenergi, vindenergi, på land og til havs, biogas, Power-to-X og havneinfrastruktur, og der er plads til meget mere. Med fokus på forretningsudvikling og tiltrækning af investeringer til Vordingborg, glæder jeg mig helt vildt til at gøre en forskel lokalt. Det bliver også spændende at indgå i projekter med aktører i Europa om udviklingsprojekter indenfor den grønne omstilling, der kan gøre Vordingborg Kommune endnu mere attraktiv, for store, grønne energivirksomheder,” siger Gustavo Ferraz de Luna.

“I international sammenhæng har jeg blandt andet arbejdet med værdikædeopbygning for danske virksomheder i udlandet. I Business Vordingborg vil det være med omvendt fortegn, da jeg skal sælge Vordingborg Kommune til udenlandske interessenter.”

Gustavo Ferraz de Luna​ | Business Manager, Business Vordingborg

Business Vordingborgs nye business manager har senest været ansat i Energy Cluster Danmark. Her har han arbejdet som international projektleder, hvor han blandt andet har været ansvarlig for Energy Cluster Denmarks havneinfrastrukturprojekter samt offshore vindenergiprojekter.

”Jeg har deltaget i en række internationale projekter inden for vindenergi og Power-to-X, som har givet mig forståelse for branchens kompleksitet og potentiale. I international sammenhæng har jeg blandt andet arbejdet med værdikædeopbygning for danske virksomheder i udlandet. I Business Vordingborg vil det være med omvendt fortegn, da jeg skal sælge Vordingborg Kommune til udenlandske interessenter,” fortæller Gustavo Ferraz de Luna

Lokalkendskabet er stort, for selvom Gustavo Ferraz de Luna er fra Brasilien, har han boet i Vordingborg i syv år med hustru og børn. Han har desuden gennem sit arbejde i Energy Cluster Denmark arbejdet med udvikling af Vordingborg Havn.

”Det er en utrolig udvikling, der foregår på Vordingborg Havn lige nu. De har med stor succes udvidet havnens areal betragteligt, og der er både power to x-virksomheder på vej og virksomheder, som beskæftiger sig med den grønne omstilling. Vordingborg Havn bliver ved med at slå omsætningsrekorder, og det er vigtigt at havnen fortsætter den positive udvikling og at flere virksomheder får glæde af den grønne omstilling,” siger Gustavo Ferraz de Luna

Ansættelsen af Gustavo Ferraz de Luna sker i forlængelse af Erhvervsmasterplan 2030, hvor Vordingborg Kommune og kommunens erhvervsliv har indgået det fælles-erklærede mål om at blive Østdanmarks kraftcenter for grøn energi.

“Gustavo Ferraz de Luna besidder de kvalifikationer, vi har brug for, hvis Vordingborg Kommune ønsker at realisere sine ambitiøse mål inden for den grønne omstilling. Hans omfattende viden og netværk inden for den grønne dagsorden gør ham i stand til at tiltrække investeringer og virksomheder til Vordingborg Kommune,” siger direktør for Business Vordingborg, Helene Urth.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev