Digital sikkerhed: Pas på virksomhedens og kundernes data

af | 10. mar 2022 | Erhvervsnyheder, Internationalt

Krigen i Ukraine sætter nu spor direkte ind i alle danske virksomheder. For med den russiske invasion af Ukraine er risikoen er truslen for cyberangreb på danske virksomheder er høj. Digital sikkerhed bliver et fokuspunkt i den nærmeste fremtid.

Erhvervsmister og Socialdemokrat Simon Kollerup

Det får nu Erhvervsminister Simon Kollerup til at advare virksomhederne, og han opfordrer danske virksomheder til at ajourføre og have fokus på digital sikkerhed set i lyset af Ruslands invasion af Ukraine.

”Den russiske aggression er en god anledning til at øge opmærksomheden på cybersikkerhed i de danske virksomheder. Vi har tidligere set, hvordan det kan få store konsekvenser for danske virksomheder, hvis man bliver ramt af et cyberangreb, og vi ved, at russiske hackere før har rettet computermusen mod vestlige mål. Derfor vil jeg gerne opfordre alle danske virksomheder til at tage et ekstra kig på cybersikkerheden i virksomheder. Og så er jeg glad for, at vi også kan give en ekstra hånd til de virksomheder, der har brug for hjælp til at øge sikkerheden,” siger Erhvervsminister Simon Kollerup.

Derfor sætter regeringen nu en pulje på 50 millioner kroner af til at hjælpe små og mellemstore virksomheder med et sikkerhedstjek af virksomhedens IT-system.

Puljen er en del af SMV:Digital under Erhvervsstyrelsen og vil åbne for ansøgninger d. 17. marts. Virksomheder kan allerede nu læse mere om puljen på smvdigital.dk, og på hjemmesiden sikkerdigital.dk kan man gennem vejledninger og værktøjer begynde at kortlægge sit behov.

Bolette Christensen, der er direktør for Business Vordingborg, opfordrer alle virksomheder i Vordingborg kommune til at give deres IT-system et sikkerhedstjek.

“Krigen i Ukraine kan virke langt væk fra den daglige drift i virksomheden, men det er vigtigt at skærpe den digitale sikkerhed nu. Uanset størrelse på virksomheden er den digitale sikkerhed meget afgørende. Digitale trusler mod danske virksomheder er mange og kan ramme bredt og derfor er både store og små virksomheder i risikozonen.”

Administrerende direktør Bolette Christensen | Business Vordingborg

Administrerende direktør i Business Vordingborg Bolette Christensen

SYV gode råd til at styrke virksomhedens datasikkerhed

Dansk Industri er også parat til at hjælpe har samlet en række relevante oplysninger på deres hjemmeside

Det samme har Dansk Erhverv .

IT sikkerhed
  1. Få overblik over vigtige data og systemer
  2. Opdatér programmer løbende
  3. Køb antivirus og firewall
  4. Tag backup af data
  5. Lær at spotte mistænkelige mails
  6. Lav stærke adgangskoder
  7. Stil sikkerhedskrav til it-leverandøren
Søren Knudsen - Presse- og kommunikationsrådgiver

Skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev