Citymanager skaber større tryghed hos nye butiksejere

af | 21. jun 2022 | Detail, Erhvervsnyheder

Det kan være en stor beslutning, og der er ofte meget på spil, når man beslutter sig for at blive selvstændig og åbne egen butik. Derfor stiller citymanager i Stege Tina Olsen sig til rådighed, hvis man gerne vil åbne butik i Stege og er helt ny i det at være butiksejer.

Indehaver af tøjbutikken Nordic Møn Kathe Jørgensen sammen med Citymanager Tina Olsen

“Man kan hurtigt komme til at føle sig lidt alene, når man skal åbne butik. Og hvis man tænker, at det ikke går og giver op, så ville det jo være forfærdeligt, hvis man har en fed idé og et godt projekt,” forklarer Tina Olsen.

Det tilbud tog Kathe Jørgensen imod, da hun sidste måned åbnede tøjbutikken Nordic Møn på hovedgaden i Stege.

“Det har været fantastisk at kunne snakke nogle ting igennem. Det har virkelig givet noget tryghed. For der er rigtig meget arbejde med at åbne en ny butik, og der er mange nerver,” siger den nye butiksejer i Stege om at få hjælp fra Steges citymanager.

Kathe Jørgensen er vokset op på Møn. Hun har været væk fra øen i 30 år, hvor hun blandt andet har arbejdet som udkørende konsulent for Bodum. Derfor var det ukendt at være butiksejer, og der var mange nye ting hun skulle forholde sig til.

[visual-link-preview encoded=”eyJ0eXBlIjoiaW50ZXJuYWwiLCJwb3N0IjoxNzQ1NiwicG9zdF9sYWJlbCI6IkluZGzDpmcgMTc0NTYgLSBDaXR5bWFuYWdlcmUgcMOlIGluc3BpcmF0aW9uc3R1ciIsInVybCI6IiIsImltYWdlX2lkIjowLCJpbWFnZV91cmwiOiIiLCJ0aXRsZSI6IkzDhlMgT0dTw4U6IENpdHltYW5hZ2VyZSBww6UgaW5zcGlyYXRpb25zdHVyIiwic3VtbWFyeSI6IiIsInRlbXBsYXRlIjoidGVzdCJ9″]

Citamanager var forbi tøjbutikken Nordic Møn

Intet pakkes ind hos citymanager

For Tina Olsen giver det meget mening at hjælpe sådan én som Kathe Jørgensen.

“Det har været superspændende. Kathe startede jo helt fra scratch og har haft nogle tanker og idéer. Og så har vi taget en kop kaffe og snakket om tingene, og er kommet frem til nogle gode løsninger. Bare det der med at vende tingene med nogen, det tror jeg er rart,” siger Steges citymanager.

Kathe Jørgensen og Tina Olsen kendte ikke hinanden inden forløbet. Derfor skulle de lige finde hinanden inden de for alvor kunne tage fat på Kathe Jørgensens idéer om en butik i Stege.

“Vi har vendt alt, og der er ikke blevet pakket noget ind. Derfor er vi også sikre på, at det her er den rette vej,” lyder det fra Tina Olsen.

“Jeg kan fokusere på at købe de rigtige varer ind. Og følge med i hvad der sælger godt.”

Butiksindehaver Kathe Jørgensen | Nordic Møn

Business Vordingborg tiltag

Citymanagerne er et projekt hos Business Vordingborg, der skal udvikle og skabe levende bymidter i kommunens købstæder. Det skal opnås gennem tiltrækning af nye erhvervsdrivende til de tre købstæder og gennem den rette sammensætning af butikker og restauranter.

Der er tre citymanagere i Vordingborg kommune. Tina Olsen er citymanager for Stege, Charlotte Stage er for Vordingborg, og Rasmus Evind er for Præstø.

Undervejs i Käthe Jørgensens proces var hun også til vejledning hos Johnny Meyer, der er erhvervsudviklingskonsulent hos Business Vordingborg.

”Det er vigtigt at tage fat i Business Vordingborg før man starter op med egen virksomhed som f.eks en ny butik. Der kan være mange ting, som man ikke lige har tænkt over og hvor vi kan give vejledning i hvordan bedst og rigtigst kommer i gang,” siger Johnny Meyer, erhvervsudviklingskonsulent hos Business Vordingborg.

Det kan være områder som forretningsplan, budgettering, opstartsbudget og aftaler med leverandører og kunder. Her kan Business Vordingorg guide iværksætteren sikkert videre, så man undgår diverse faldgruber når man vil starte egen virksomhed.

”Processen med Kathe er et godt eksempel på Business Vordingborgs arbejde med iværksættere, hvor det gennem møder og samtaler blev afklaret hvordan hun kunne komme i gang med sit projekt på den optimale måde,” siger Johnny Meyer.

Undervejs i samtalerne med Business Vordingborg fik hun gjort sin butiksidé skarpere.
“Man har jo længe gået rundt med sin idé og tankerne om, hvordan man gerne vil have tingene skal være. Der er det godt, at der er nogen, som stiller de rigtige spørgsmål og udfordrer én,” siger Käthe Jørgensen om vejledningen hos Business Vordingborg.
Vejledningen resulterede blandt andet i at Kathe Jørgensen udvidede sin produktportefølje og fik et større overblik over udgifterne ved at drive en butik.
 
Forinden havde hun været i kontakt med en revisor, og lokalet på hovedgaden i Stege var udvalgt med hjælp fra Tina Olsen.
Indehaver af tøjbutikken Nordic Møn Kathe Jørgensen sammen med Citymanager Tina Olsen

Gode råd

Helt grøn i forhold til butiksdrift er den nye butiksejer i Stege dog ikke. I fire år Bestyrede hun Ilse Jacobsen-butikken i Skagen. Hendes nye butik i Stege henvender sig det modne publikum og forhandler tøj og sko fra Ilse Jacobsen og Vila.

Kathe Jørgensen søgte i første omgang hjælp hos Tina Olsen til at få et overblik over, hvordan handelslivet havde udviklet sig.

“Og om det passede med det jeg selv havde set. Tina mente så, ligesom jeg selv, at Møn godt kunne bære kendt kvalitetsmærke,” fortæller hun.

Et andet vigtigt og godt råd, Kathe Jørgensen fik som noget af det første, var at få en revisor.

“Det var en god idé, for det er langhåret. Jeg brugte rigtig meget tid på budgetter. Men det skal man jo også lave, hvis man vil have en erhvervskonto i en bank,” siger hun og uddyber, hvad hun bruger tiden på nu, hvor hun har en revisor:

“Jeg kan fokusere på at købe de rigtige varer ind. Og følge med i hvad der sælger godt.”

Citamanager var forbi tøjbutikken Nordic Møn

“Der er en god udvikling på Møn i forhold til kvalitetsturisme.”

Butiksindehaver Kathe Jørgensen | Nordic Møn

Stadig nyt

Kathe Jørgensen åbnede sin butik den 4. maj. Derfor er det hele nyt, og hun kan ikke helt endnu bedømme, om opstarten har været en succes.

“Jeg synes, det er lidt svært at sige, om det går godt. Juni har været lidt stille, men jeg ved jo ikke, om det er normalt på Møn. Maj var god, og jeg ved godt, hvordan juli og august plejer at være,” siger hun.

“Jeg tror, det er stilhed før stormen,” supplerer Tina Olsen.

Højsæsonen for turister på Møn starter den 1. juli. Og det er netop turisterne Kathe Jørgensen satser på.

“Der er en god udvikling på Møn i forhold til kvalitetsturisme. Jeg ved at tyskerne er glade for Ilse Jacobsen. Så jeg vil prøve, om det kan bære at åbne en forretning hernede,” siger Kathe Jørgensen.

Kasper Buur - Presse- og kommunikationskonsulent

Skrevet af Kasper Buur

Presse- og kommunikationskonsulent

T: +45 51 93 58 29

E: kb@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev