Citymanager vil afsløre Algades potentiale

af | 29. jun 2023 | Erhvervsnyheder

Ejer af Guldgåsen Alan Victor Bulut sammen med Citymanager for Vordingborg Rasmus Evind

Der hersker en vis utilfredshed og et negativt syn blandt borgerne i Vordingborg med butiksgaden Algade, som ligger centralt i byen. Sådan har den nytiltrådte citymanager for Vordingborg, Rasmus Evind, oplevet det efter han startede som citymanager i byen.

Derfor har han iværksat flere tiltag for at ændre opfattelsen af Algade i Vordingborg. Det første er at få fyldt tomme lokaler i butiksgaden. Han deler ledige butikslejemål på Facebook-siden 4760 Hjælper hinanden, og det er blevet taget godt imod.

”Der er selvfølgelig nogen som skriver, at de synes det er dyrt og er negative. Men langt de fleste har modtaget det enormt positivt og sætter pris på, at der bliver gjort noget for at gøre situationen bedre,” siger citymanager i Vordingborg Rasmus Evind.

Alan Victor Bulut ejer caféen Guldgåsen og er én af dem, der har lejet sig ind i Algade, efter Rasmus Evind begyndte at dele sine opslag på Facebook. Der var flere grunde til, han besluttede at flytte ind på Algade.

”Det var nemt at flytte ind, for her var fuldt møbleret med inventar til café-drift. Og så havde det en god pris,” fortæller ejeren af Guldgåsen.

Generelt mener Alan Victor Bulut, at Vordingborgs kvaliteter let bliver overset af de lokale.

”Vordingborg ligger i et regulært smørhul og er tæt på alt. Det er et smukt område, og der er rigtig god aktivitet i Algade, hvilket jo er godt når man har en café,” siger Alan Victor Bulut.

Guldgåsen der serverer burgere, sandwich og wok-retter lavet af lokale råvarer åbnede i april, og Alan Victor Bulut har haft en god start på livet som café-ejer i Algade.

“Det har været enormt positivt at åbne café her, og det har oversteget mine forventninger. Der har været rigtig mange gode tilbagemeldinger, og kunderne er glade​.”

Alan Victor Bulut, ejer | Guldgåsen

Produktion hos Viking Malt

Indgå i forhandling

Indimellem falder Rasmus Evind over butikslokaler, hvor huslejen er høj. Og i de tilfælde, hvor man som helt ny butiksejer ikke kan være med, er det, ifølge citymanageren, vigtigt at indgå i en dialog.

”Ejendomsbesidder er også interesseret i, at der kommer en langsigtet og stærk forretning. Så hvis udbudsprisen virker høj, skal man ikke tøve med at indgå i en forhandling. Det kunne være, at man aftalte en gradvist stigende husleje. Hvis det går godt for forretningen med tiden, er der bedre mulighed for at betale den høje husleje,” siger citymanageren.

Der er tre citymanagere i Vordingborg kommune med ansvar for hver deres by.

Det er Stege, Præstø og Vordingborg. Rasmus Evind er citymanager for Præstø og Vordingborg mens Tina Olsen er citymanager i Stege. Citymanagerne er en del af Business Vordingborg.

Citymanager for Vordingborg fik aktiveret frivilige i Algade

“Det viser, at hvis noget tager teten og går forrest, er der mange, som er klar til at gå med.”

Rasmus Evind, Citymanager | Business Vordingborg

Blomster i byen

Et andet tiltag, Rasmus Evind er blevet tovholder på, er at få blomster i byen. Det er også blevet modtaget positivt af butiksejere og besøgende i Algade.

”Det giver en forskønnelse af bybilledet, og er med til at aktivere de frivillige i byen. Og kan måske være med til at give dem stoltheden af deres by tilbage,” siger Rasmus Evind.

De fleste af butiksejerne i Algade er hen over sommeren med til at vande blomsterkrukkerne.

”Det viser, at hvis noget tager teten og går forrest, er der mange, som er klar til at gå med,” siger Rasmus Evind.

Rasmus Evind er også gået i gang med planlægningen af næste citymanager-projekt sammen med Tina Olsen. Citymanagerne vil sammen med handelsstandsforeningerne give et kompetenceløft til butikkerne i Vordingborg Kommune gennem et 100-dags kursus, hvor deltagerne modtager en video med tips og opgaver hver dag.

”Det skal resultere i bedre byer at handle i. Der skal ske noget. Det skal være sjovt og inspirerende for kunderne at handle i butiksgaderne,” lyder det fra Rasmus Evind.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev