Kommunens byggeteam høster anderkendelse fra erhvervsforeningen

af | 31. mar 2023 | Erhvervsnyheder

For andet år i træk ligger Vordingborg Kommune helt i top når det kommer til kort byggesagsbehandlingstid. Faktisk er det kun Faxe Kommune, der har kortere sagsbehandlingstid for byggesager i hele Region Sjælland. Med en sagsbehandlingstid for byggesager på 31 dage har Vordingborg Kommune den 14. korteste sagsbehandlingstid på landsplan.

Det viser den nyeste opgørelse fra Dansk Industri over byggesagsbehandlingstider.

Solceller Residens Møen

Derfor besøgte formand for Vordingborg Erhvervsforening, Jacob Møller, Vordingborg Kommunes Team Byg for at sige tak for den store indsats.

”Kort behandlingstid af byggesager har stor betydning for erhvervslivet i kommunen. Når virksomheder flytter til udefra, er det vigtigt, at de kan se korte sagsbehandlingstider, hvis de skal bygge nyt eller hvis de skal udvide. Korte sagsbehandlingstider gør derfor kommunen mere attraktiv og kan være afgørende for, om virksomheder vælger at etablere sig her eller ej,” sagde erhvervsforeningsformanden til lederen og de ansatte i Team Byg i Vordingborg Kommune.

Medarbejderne og lederen i Team Byg Tetyana Larina var glade for besøget fra erhvervsforeningsformanden, og at deres indsats blev bemærket. Ifølge Tetyana Larina skyldes den korte sagsbehandlingstid et erfarent og fagligt dygtigt hold, hvor de bruger medarbejdernes kvalifikationer og faglige interesser bedst muligt.

”Selve sagsbehandlingsprocessen er opdelt i flere faser, hvor flere medarbejdere har ansvar for byggesagsbehandling af sager i de forskellige faser, på den måde kan vi opnå en sikker drift og vidensdeling på området,” sagde teamlederen under besøget.

“Det går stærkt i byggebranchen, og vi gør vores bedste for at følge med.”

Tetyana Larina, Leder | Team Byg – Vordingborg Kommune

Produktion hos Viking Malt
[visual-link-preview encoded=”eyJ0eXBlIjoiaW50ZXJuYWwiLCJwb3N0IjoxNzI5NSwicG9zdF9sYWJlbCI6IkluZGzDpmcgMTcyOTUgLSBCeWdnZXNhZ2VyIGJlaGFuZGxlcyBww6Uga29ydCB0aWQiLCJ1cmwiOiIiLCJpbWFnZV9pZCI6MCwiaW1hZ2VfdXJsIjoiIiwidGl0bGUiOiJMw4ZTIE9HU8OFOiBCeWdnZXNhZ2VyIGJlaGFuZGxlcyBww6Uga29ydCB0aWQiLCJzdW1tYXJ5IjoiIiwidGVtcGxhdGUiOiJ0ZXN0In0=”]

Særskilt erhvervsindsats

Team Byg i Vordingborg Kommune har fået tilknyttet en erhvervskoordinator, som skaber et overblik over godkendelsesprocesser og sikrer løbende fremgang i de store sager, som involverer flere myndighedstilladelserne hos både interne og eksterne myndigheder.

”Når en virksomhed har et ønske om udvidelse, ændret anvendelse eller opførelse af nybyggeri holder vi gerne forhåndsdialogsmøder, hvor vi kan afklare og afstemme forventninger til processen,” sagde Tetyana Larina om byggesagskontorets indsats på erhvervsområdet.

Under besøget understregede Jacob Møller vigtigheden af korte sagsbehandlingstider for erhvervslivet.

”Byggekontorets indsats har også en positiv indvirkning på erhvervslivet i form af øget fleksibilitet og flere opgaver til blandt andet bygge- og anlægsbranchen. Det medvirker til at holde omkostningerne på byggeri nede, hvilket er afgørende for vækst i branchen,” lød det fra erhvervsforeningsformanden.

Ferieby på Sukkerfabrikken Møn

“Indsatsen med at sikre kortere sagsbehandlingstider for byggesager, er en vigtig del af at gøre kommunen til et mere attraktivt sted at drive virksomhed.”

Jacob Møller, Formand | Vordingborg Erhvervsforening

Betydning for erhvervsvenlighed

Vordingborg Kommune er det seneste år rykket langt op af ranglisten i DI’s årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed, fortalte Jacob Møller til kommunens Team Byg.

”Indsatsen med at sikre kortere sagsbehandlingstider for byggesager, er en vigtig del af at gøre kommunen til et mere attraktivt sted at drive virksomhed,”

Tetyana Larina kunne under besøget dele et godt tip til virksomheder, der skal igennem med en byggesagsansøgning.

”Vi er glade, når vi bliver kontaktet i de tidligere faser af et projekt, hvor vi kan bidrage med vores viden og sikre at vi kan prioritere vores ressourcer. Det går stærkt i byggebranchen, og vi gør vores bedste for at følge med,” sagde teamlederen.

Jacob Møller havde et sidste budskab til byggesagskontoret, inden han sagde farvel.

”Fortsæt endelig det gode arbejde, og lad os sammen fortsætte med at styrke vores lokale erhvervsliv og sikre, at Vordingborg Kommune forbliver en tiltrækningskraft for flere nye virksomheder og tilflyttere.”

Kasper Buur - Presse- og kommunikationskonsulent

Skrevet af Kasper Buur

Presse- og kommunikationskonsulent

T: +45 51 93 58 29
E: kb@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev