Business Vordingborg har fået ny bestyrelsesformand

af | 2. jun 2023 | Erhvervsnyheder

Ny bestyrelsesformand i Business Vordingborg Steffen Steffensen

Det bliver den garvede erhvervsmand Steffen Steffensen, der skal stå i spidsen for Vordingborg Kommunes erhvervsservice af virksomheder, tiltrækning af nye virksomheder og erhvervsudvikling. Han er nemlig blevet valgt som bestyrelsesformand for Business Vordingborg.

Det blev besluttet på et bestyrelsesmøde torsdag.

Steffen Steffensen er en grøn erhvervsmand fra Møn. Alle erhvervsaktiviteter han enten har været eller er involveret i, gennem Liselund Fontænen, er gennemsyret af grøn omstilling og produktion, der reducerer klimabelastningen mest muligt. Liselund Fontænen er et selskab, som dels investerer i virksomheder og dels finansierer non-profit-aktiviteter. Selskabet er stiftet i 2008, med familien Steffensen som ejere, og har hovedkontor i det gamle rådhus på Stege torv.

Selskabet arbejder for at skabe udvikling, vækst og liv på Møn og Sydsjælland. Det gælder erhvervsmæssigt og økonomisk med fokus på at skabe lokale arbejdspladser, og det gælder kulturelt og socialt igennem en række projekter.

Nu skal Steffen Steffensen også være helt front for at tiltrække nye virksomheder og udvikle og vækste eksisterende virksomheder i kommunen, samt styrke kommunens grønne erhvervsudviklingsstrategi.

”Jeg ser frem til at indtræde som formand for Business Vordingborgs bestyrelse og for muligheden for at styrke vores lokale erhvervsliv. Sammen med bestyrelsen og de dygtige medarbejdere i Business Vordingborg vil jeg arbejde hårdt på at Vordingborg Kommune bliver i stand til at udnytte potentialet i den grønne omstilling og vedvarende energi. Hele den grønne omstilling kan skabe en stor positiv indvirkning på vores erhvervsliv og sikre, at vi forbliver attraktive for investeringer og vækst, som kan skabe indtægter og arbejdspladser i kommunen. Der sker allerede meget på Vordingborg Havn med PtX-anlæg som Vordingborg Biofuel, Arcadia eFuels, og vi skal sørge for at den udvikling breder sig i kommunen, så flere eksisterende virksomheder kan nyde godt af de nye virksomheder og potentialet inden for den grønne omstilling. Der er netop kommet et historisk stort udbud af havvind, der vil forstærke tilstedeværelsen af vedvarende energi i vores kommune i form af Kriegers Flak 2. Det skal vi være klar til at omfavne og udnytte,” siger Steffen Steffensen.

“Jeg ser frem til at indtræde som formand for Business Vordingborgs bestyrelse og for muligheden for at styrke vores lokale erhvervsliv.”

Steffen Steffensen | bestyrelsesformand, Business Vordingborg

Produktion hos Viking Malt

Steffen Steffensen overtager formandsposten i Business Vordingborgs bestyrelse fra Rasmus Møller, administrerende direktør i Filtenborg El.

”Det glæder mig, at vi har fundet en god løsning til bestyrelsesformanden i Steffen Steffensen. Han har stor erfaring og kendskab til erhvervslivet i Vordingborg Kommune. Derudover har Steffen Steffensen beskæftiget sig med grøn omstilling i erhvervslivet og ved, hvad der skal til for at udnytte det store potentiale, der befinder sig i kommunen,” siger Rasmus Møller, der stadig vil være i Business Vordingborgs bestyrelse.

Steffen Steffensen afløser Jakob Helles i Business Vordingborgs bestyrelse, der på generalforsamlingen i april trådte ud af bestyrelsen. Det samme gjorde Charlotte Stage, der afløses af citymanager for Stege og formand i Møn Handel, Tina Olsen. Pia Wamberg er fortsat næstformand.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev