Brut de Møn starter borgmesterens besøgsrække

af | 29. sep 2022 | Erhvervsnyheder, Iværksætteri

Vinden var sparsom og præsenterede Ulvsund mellem Sjælland og Møn blikstille for fødderne af Brut de Møns vinplanter på Vestmøn. Efterårssolen delte gavmildt ud af sommerens restvarme denne fredag. Det var som om vejret og vinplanterne vidste, at borgmester Mikael Smed og direktør for Business Vordingborg Bolette Christesen kom på besøg.

Besøget var det første i en række virksomhedsbesøg, hvor Mikael Smed sammen med Bolette Christensen i løbet af efteråret skal opleve det boblende og inspirerende erhvervsliv i Vordingborg Kommune.

Det var ikke kun de fysiske rammer, der imponerede borgmester i Vordingborg Kommune Mikael Smed. Ejerparret af det nyopstartede vinhus Hans Christian Ambjerg og Tina Ambjerg har ambitioner om at lave noget af det bedste mousserende vin i hele Nordeuropa.

”En vingård er noget helt specielt. Parret her kender til vinproduktion fra deres tid i Bourgogne. Når de vælger at slå sig ned på Møn, fordi det er det bedste vinsted, de kunne finde, efter at have afsøgt hele Danmark, så er det en fjer i hatten for vores område. Og måske kan det tiltrække flere iværksættere, der har lyst til at give sig i kast med det her”, lød det fra Mikael Smed, mens han stod midt i den vestmønske vinmark.

Bolette Christensen var ligeledes imponeret over rammerne og ambitionerne.

”Det er en fornøjelse med lokale virksomheder, der tør drømme stort,” lød det fra Business Vordingborg-direktøren.

Brut de Møn fik besøg af Borgmester Mikael Smed og Bolette Christensen

“Det er dejligt med lokal støtte, og at der er interesse for det vi laver.”

Vinproducent Hans Christian Ambjerg | Brut de Møn

Ønsker fra vinhuset

Hans Christian Ambjerg var glad for interessen fra borgmesteren.

”Det er dejligt med lokal støtte, og at der er interesse for det vi laver. Vi vil gerne sælge lokalt og være med til at bakke op om lokalområdet”, sagde den vestmønske vinmand under borgmesterbesøget.

Efter vingårdens vilde ambitioner og smukke rammer havde indfundet sig hos borgmester Mikael Smed, fortsatte besøget ind til de gærende druesafter.

Her fik Hans Christian Ambjerg mulighed for at præsentere borgmesteren for et helt konkret ønske fra vingårdens side.

”Det vil være dejligt, hver gang der er kommunale arrangementer, at der så bliver serveret lokal vin. Eller når kommunen giver gaver, så er det med lokale produkter. Det er med til at udbrede kendskabet.”

Mikael Smed og indehaver af Brut de Møn

“Det er gået ekstremt godt. Der er ikke så meget tilbage, hvilket jo er lidt ærgerligt.”

Vinproducent Hans Christian Ambjerg | Brut de Møn

Fransk erfaring

Selvom Brut de Møn er en ny virksomhed, er hverken Hans Christian Ambjerg eller Tina Ambjerg umodne vinmagere. Sammen har de drevet en vingård i den franske landsby Sampigny-les-Maranges.

Vingården hed Domaine de l’Étoile Noire. Den sorte stjerne. Her producerede Hans Christian og Tina Ambjerg både rød- og hvidvin. Da parret rejste fra Frankrig, medbragte de naturligvis også vinen, som er blevet solgt gennem en dansk distributør og Vinhuset i Stege på Møn.

”Det er gået ekstremt godt. Der er ikke så meget tilbage, hvilket jo er lidt ærgerligt. Men det er nok også det, der kan karakteriseres som et luksusproblem,” fortæller Hans Christian Ambjerg.

Udover de flotte salgstal er Domaine de l’Étoile Noire-vinen også blevet godt anmeldt.

Ejerne af Brut de Møn forventer vingårdens første høst fra sidste år på 5.000 flasker er klar om et års tid.

 

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev