Borgmester på besøg hos familievirksomhed i vækst

af | 15. aug 2023 | Erhvervsnyheder

For enden af Storegade i Stege er de færreste nok i tvivl om at virksomheden Borg Reklame huserer i den bygning som engang var en Fakta-butik. Men adressen Storegade 76 rummer mere end det. Faktisk opererer fire Borg-virksomheder fra lokalerne ved det gamle torv, og det blev borgmester i Vordingborg Kommune klogere på, da han besøgte virksomheden i torsdags.

”Det har været rigtigt spændende og interessant at høre om Borg-virksomhederne. Hvordan det er startet, og hvilken type virksomheder, det er. Det er jo entreprenante mennesker, der står bag, som også vil være med til at udvikle lokalområdet og tilbyde gode arbejdspladser,” sagde Mikael Smed efter besøget, som var led i en besøgsrække på kommunens interessante virksomheder sammen med kommunaldirektør Kristina Sloth og direktør i Business Vordingborg, Michael Engelbrechtsen.

Bag Borg-virksomheder Borg Reklame, Borg Inventar, Borg Sound og Borg Ejendomme står familien Borg. Borg Inventar var den første i virksomhedsporteføljen og blev startet af Knud Borg. Sidenhen har hustruen Marie Borg startet Borg Reklame, og sammen med sønnerne Kristian og Kasper Borg har familien stiftet selskabet Borg Sound. Alle Borg-virksomhederne beskæftiger 40 ansatte tilsammen.

Virksomhederne i Borg-porteføljen er i vækst og vokser. Så meget at de begynder at få problemer med at være i de nuværende lokaler i Storegade 76.

”Vi startede i nummer 26 på Storegade, og da det blev for småt rykkede vi videre til nummer 46. Da det blev for småt havnede vi i nummer 76, hvor vi er nu, og som vi nu er ved at vokse ud af,” lød det ejer af Borg Inventar, Knud Borg.

Derfor blev kommunens erhvervsarealer vendt under besøget fra kommunaldirektøren og borgmesteren

”De har ønske om mere plads, og der kan vi som kommune kigge på, hvad vi har af muligheder indenfor vores erhvervsarealer. Der kan Business Park Vordingborg være en god idé, fordi det ligger godt logistisk for denne type virksomhed,” sagde Mikael Smed.

“Jeg synes, det er fedt de kommer forbi og lytter. Og viser interesse. Mikael Smed har været her før og ved godt, hvad vi laver.”

Indehaver Knud Borg | Borg Inventar

Direktør og ejer hos Knudsen Extrusion Peter Rosenkrands

Kommer tættere på

Knud Borg og sønnen Kasper Borg stod for indføring i familiens mange virksomheder og viste efterfølgende rundt i lokalerne på Storegade 76. Knud Borg var positiv efter besøget.

”Jeg synes, det er fedt de kommer forbi og lytter. Og viser interesse. Mikael Smed har været her før og ved godt, hvad vi laver,” sagde ejeren af Borg Inventar.

Kasper Borg, som står til at overtage faderen Knud Borgs rolle, var også glad for det kommunale besøg.

”Jeg kan godt lide, at kommunen stopper med at være en institution, når de møder op som i dag. Der kommer nogle ansigter og navne på. Så når jeg tænker på kommunen nu, så er det ikke en institution. Det er kommunaldirektøren Kristina, og det er Mikael,” sagde Kasper Borg.

“I dag omsætter vi jo for 3,5 millioner kroner om måneden. Der er da lidt forskel.”

Indehaver Knud Borg | Borg Inventar

Ejer og direktør hos Knudsen Extrusion Peter Rosenkrands med gæster fra Vordingborg Erhvervsforening

Stort foretagende

Borg Inventar er én af Danmarks største montører af butiksinventar med kunder hos store landsdækkende tankstationer som Circle K og elektronikgiganten Power. De monterer alt, der er i butikkerne fra hylder, vægpaneler, lofter og maskiner.

Kimen til Borg Inventar, og grunden til at så stor en virksomhed bor i Vordingborg Kommune, stammer fra et problem. Fordi i 2002, hvor Knud Borg stiftede Borg Inventar, var Statoil blevet trætte af deres inventarleverandør, samtidig med at de insisterede på at beholde Knud Borg som montør.

Knud Borg, der dengang arbejdede for Statoils inventarleverandør, kunne sagtens løse det problem. Han forlod leverandøren og blev selvstændig i stedet.

Siden da er virksomheden vokset fra at være en enkeltmands virksomhed, til at have 15 montører ansat samt syv administrative ansatte. Desuden er økonomien vokset i samme takt.

“I dag omsætter vi jo for 3,5 millioner kroner om måneden. Der er da lidt forskel.”

I takt med at Knud Borgs sønner er blevet involveret i virksomheden, har den udviklet sig. Fra at være Borg Inventar og Borg Reklame, kom Borg Sound med i forretningsporteføljen. Sønnerne Kristian og Kasper Borg kunne sammen med Knud Borg konstatere, at der manglede fysiske butikker, hvor der kunne købes musikinstrumenter og lydudstyr.

4Sound var den sidste store kæde i Danmark, og de gik konkurs i 2019. Det var samme år, Borg Sound åbnede deres første butikker. Igen kunne Borg-virksomhederne hjælpe hinanden, for Borg Inventar leverede og monterede alt butiksinventaret til Borg Sound i København og Odense.

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev