BeGreens solkraftværk i Vordingborg er klar til at producere grøn strøm

af | 27. okt 2022 | Erhvervsnyheder, Grøn omstilling, Power-To-X

Fredag 4. november er energiselskabet BeGreen klar til at sætte gang i produktionen af grøn strøm fra det nyanlagte solkraftværk i Vordingborg Kommune.

BeGreen i Barmosen

123 hektar tidligere mosebund er omdannet til et stort grønt kraftværk med solpaneler, der kan producere 128 millioner Kwh om året svarende til 38.000 husstandes årlige strømforbrug.

Indvielsen sker ved et åbent hus-arrangement fredag 4. november kl. 14, og detr er formanden for Klima- og teknikudvalget i Vordingborg Kommune Anders J. Andersen der officielt indvier BeGreens store solkraftværk.

“Vordingborg Kommune har været en super fornøjelse at arbejde sammen med.”

 Managing partner Anders Dolmer  |  BeGreen

BeGreens solkraftværk i Vordingborg er klar til at producerer grøn strøm

[visual-link-preview encoded=”eyJ0eXBlIjoiaW50ZXJuYWwiLCJwb3N0IjoxNzUwMCwicG9zdF9sYWJlbCI6IkluZGzDpmcgMTc1MDAgLSBTb2xrcmFmdHbDpnJrIHZva3NlciBmcmVtIGkgQmFybW9zZW4iLCJ1cmwiOiIiLCJpbWFnZV9pZCI6MCwiaW1hZ2VfdXJsIjoiIiwidGl0bGUiOiJMw4ZTIE9HU8OFOiBTb2xrcmFmdHbDpnJrIHZva3NlciBmcmVtIGkgQmFybW9zZW4iLCJzdW1tYXJ5IjoiIiwidGVtcGxhdGUiOiJ0ZXN0In0=”]

Anlægget forventes taget i brug 1. november. Blandt aftagerne er Meta Odense Data Center, men også indbyggerne i Vordingborg Kommune får glæde af den grønne strøm.

Væsentlig reduktion i samlet klimabelastning

Det kan godt være at BeGreens solkraftværk fylder meget i landskabet. Det er prisen for den grønne omstilling med produktion af bæredygtig og emissionsfri strøm.

For BeGreen handler det om at hele energiproduktionen skal ske i god balance mellem økonomi, natur og klima.

Samtidigt er klimagevinsten ved solkraftværket i Barmosen kolossal. Produktionen af grøn strøm i Barmosen sparer 760 tons C02 per hektar, der er lagt om fra landbrug til strømproduktion.

Solkraftværket i Barmosen sparer 106.000 tons CO2e per år og det er cirka 25 % af Vordingborg kommunes samlede CO2 udledning.

Godt samarbejde med Vordingborg kommune

“Vordingborg Kommune har været en super fornøjelse at arbejde sammen med. Lige fra vi lagde ansøgningen, har de været positive overfor et solkraftværk i Vordingborg. Man kan godt mærke, at de har en stor lyst til at gøre en forskel, sagde Anders Dolmer, managing partner i BeGreen til Sjællandske tidligere på ugen.

BeGreen Solcelleanlæg
Søren Knudsen - Presse- og kommunikationsrådgiver

Skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92

E: sk@businessvordingborg.dk

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg

Tilmeld dig Business Vordingborgs nyhedsbrev