fbpx

Vækstfonden vil øge lokal indsats

24. jan 2022 | Erhvervsnyheder, Vækst

Vækstfonden har indtil i sidste uge haft en nedre grænse på investeringer. Den lød på én million kroner, men den er nu ikke længere en realitet.

Små vækstlån skal tiltrække SMV'er

Det betyder, at små- og mellemstore virksomheder uden for de større byer i højere grad kan komme i betragtning til fondens vækstlån. De kaldes for små vækstlån.

“Vi vil ud til endnu flere mindre SMV’er i hele landet, og det skal de små vækstlån netop bidrage til. Risikovillig lånefinansiering fra Vækstfonden er ofte den brik, som kan få finansieringsløsningen til at falde på plads i samarbejde med virksomhedens pengeinstitut,” fortæller administrerende direktør i Vækstfonden Rolf Kjærgaard i en pressemeddelelse.

Det er Erhvervsminister Simon Kollerup, der har fjernet den nedre beløbsgrænse for vækstlånet. Med fjernelsen forventer Vækstfonden, at kunne hjælpe og finansiere mere end 100 virksomheder om året.

“Derfor forventer vi også, at de små vækstlån kan bidrage markant til nye investeringer og mere vækst rundt omkring i danske virksomheder,” forklarer Rolf Kjærgaard.

Det er allerede nu muligt at sende en ansøgning via Vækstfondens kundeportal.

Vækstlån

Vækstfondens vækstlån er for etablerede virksomheder, som har brug for kapital til at gennemføre vækstplaner eller et ejerskifte. Det kan eksempelvis være investering i nye produktionsfaciliteter eller omstilling til grønnere og mere ressourcebesparende produkter.

Lånet letter adgangen til finansiering fra bankerne. Vækstlånet er nemlig som udgangspunkt efterstillet, så fonden først får dækket sit tab ved en eventuel konkurs efter banken.

Yderligere information findes hos Vækstfonden.

Denne artikel er skrevet af Kasper Buur

Presse- og kommunikationskonsulent

T: +45 51 93 58 29
E: kb@businessvordingborg.dk

Kasper Buur Business Vordingborg

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg