fbpx

 

KRIEGERS FLAK
Spørgsmål og
svar

Efter et velbesøgt og veloverstået Folkemøde Møn d. 23. og 24. august 2019 er vi i Vordingborg Erhverv blevet opmærksomme på den store interesse, der er for udviklingen af havvindmølleparken Kriegers Flak. Vi vil derfor her besvare nogle af de ofte stillede spørgsmål om projektet:

  • Bliver Kriegers Flak virkelig til noget? Krigers Flak vil være Danmarks største havvindmøllepark. Når den er færdig, vil den være i stand til at generere strøm til 600.000 danske husstande. Vattenfall, der skal opføre havvindmølleparken, har allerede entreret med seks af de største leverandører.

 

  • Hvornår begynder man med at bygge? Opførelse af havvindmølleparken begynder i fjerde kvartal 2019, mens de forberedende arbejder som servicehavn på Klintholm Havn forventes at starte i 2020. Klintholm Havn er udpeget som servicehavn de næste 25 år.

 

  • Hvornår vil havvindmølleparken begynde at producere strøm? Havvindmølleparken vil være i fuld drift senest 2022.

 

  • Hvilke tiltag vil der være på Klintholm Havn? Der vil bl.a. være opførelse af lagerpladser, værksteder og kontorlokaler.

 

  • Hvilke jobmuligheder kan vi forvente, at der kommer til at være? Mulige jobmuligheder er indenfor mekanik, elektrikere, skibsreparatører, logistik og transport, malere, kranoperatører og andre tjenester som kontrol af løftegrej, fødevareleverandører, overnatning og restauranter.

 

  • Hvad vil der blive gjort med trafik? Servicemedarbejderne vil have deres egen parkeringsplads som en arkitekt vil byge med lokal plan og trafikken på tænkerne.

 

  • Hvilke muligheder for logi vil der være for medarbejdere? Det er et lokal plan til at bygge et hotel med 24 værelser.

 

  • Hvordan kommer Møn til at drage nytte af Kriegers Flak? Der vil være flere jobmuligheder og investeringer på Klintholm havn, der er til gavn for lokalsamfundet. Det forventes, at der skabes omkring 15 permanente arbejdspladser til servicemedarbejdere, når havvindmølleparken er i drift.

  Har du stadigvæk spørgsmål til Kriegers Flak-projektet, er du velkommen til at kontakte os på info@vordingborgerhverv.dk eller besøge Kriegers Flak Service Groups website på www.kfsg.dk.