DETAIL
i Vordingborg

Vordingborg

Vordingborgs historie som hovedstad for tre Valdemar-konger og det majestætiske Gåsetårn knytter sig til, og præger atmosfæren i den gamle handelsby.

Byens kongelige historie understøttes af en æstetisk fin rødstensbelagt gågade og slotstorv i forlængelse heraf. Dette miljø understøttes af et centralt gågadeforløb med et godt mix mellem specialbutikker og kædebutikker.

I det sydsjællandske positionerer Vordingborg sig som handelsbyen med en storslået historie, en uddannelsesby med en æstetisk fin bymidte og et godt udbud af butikker. Udviklingskurven er positiv, hvilket senest opgjorte handelsindeks samt interessen fra kædebutikker og andre investorer viser.

Flere interessenter og grupperinger er involveret i udviklingen af Vordingborg bymidte, og der koordineres på tværs af disse. Butikkernes interesser varetages af handelsforeningen Bycentrum Vordingborg, som arbejder med følgende vision:

”Vordingborg skal være et naturligt samlingspunkt for byens borgere og turister, samt et indbydende og nationalt handelsmekka, med sprudlende kulturelle oplevelser.”

Bycentrum er året rundt garant for mange handelsunderstøttende events. Herudover er byen vært for årligt tilbagevende events, som tiltrækker mange tusinde mennesker. Vordingborg Festuge (100.000 besøgende), Waves festival (20.000 besøgende) og Vilde Vulkaner (11.000 besøgende). 

ByCentrum

Bycentrum Vordingborg arbejder for at skabe liv og vækst, samt kulturelle og sprudlende oplevelser. Det gør foreningen blandt andet gennem et samarbejde med de fleste af byens forretninger, som er medlemmer af foreningen. ByCentrum står bag mange af de aktiviteter og events, der er i Vordingborg, og de laver flere events, som tiltrækker besøgende til vores by.

Læs mere om ByCentrum

Kontakt os

Har du spørgsmål til City Manager-funktionen? Så er du velkommen til at kontakte direktør Bolette Christensen.

T:  40 64 89 23
E: bc@vordingborgerhverv.dk

Bolette Christensen Vordingborg Erhverv