fbpx

Begejstring over Arcadia eFuels planer

17. feb 2022 | Grøn omstilling, Power-To-X, Vordingborg Havn

Vordingborg som centrum for produktion af CO2 neutrale brændstofter er kommet et skridt nærmere efter det er lykkedes at tiltrække den ambitiøse virksomhed Arcadia eFuels til Vordingborg. Virksomheden planlægger at bygge verdens første storskale power-to-x anlæg, der skal producere CO2 neutralt fly brændstof til fly.

Bolette Christensen grøn omstilling

”Det her er stort og vi er utroligt stolte over at det er lykkedes os at tiltrække så stor og ambitiøs en virksomhed til Vordingborg kommune,” siger Bolette Christensen, direktør Vordingborg Erhverv.

Arcadia eFuels ApS har indgået et Letter of Intent med Vordingborg Havn og parterne forhandler i øjeblikket om en endelig lejeaftale på Vordingborg Havn.

Arcadia eFuels skal bruge strøm fra vindmøller, vand og CO2 til at producere CO2 neutralt brændstof til fly – en proces, som vi i den senere tid har lært at kende som et ”power-to-X” anlæg.

Virksomheden skal producere såkaldt eFuel, der kan bruges i eksisterende flymotorer og eksisterende infrastruktur.

Anlægget er planlagt til at påbegynde byggeriet i 2023 og være klart til drift inden udgangen af 2024.

”Det er en fantastisk god nyhed for Danmark, for Vordingborg kommune og for den grønne omstilling, at Arcadia eFuels vælger Vordingborg Havn til at etablere deres første banebrydende Power-to-X produktionsanlæg for CO2 neutral flybrændstof,” siger Bolette Christensen.

Læs mere her

Medieomtale af Arcadia eFuels ankomst indflyt ved Vordingborg Havn

Nyheden om Arcadia eFuels blev omtalt i mange medier

 

 

Denne artikel er skrevet af Søren Knudsen

Presse- og kommunikationsrådgiver

T: +45 20 40 95 92
E: sk@businessvordingborg.dk

Søren Knudsen

Tilmeld dig nyhedsbrev fra Business Vordingborg